29 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΠΑΣΟΚΣήμερα, τιμούμε το μεγάλο εθνικό «Όχι» στο φασιστικό Ιταλικό τελεσίγραφο στις 28 Οκτωβρίου 1940. Ένα ιστορικό «Όχι», με διαχρονική αξία και συμβολικό περιεχόμενο, που θα θυμίζει πάντα την άρνηση της υποταγής απέναντι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και την εθνική αξιοπρέπεια του ελληνικού έθνους. Που θα θυμίζει πάντα τη δύναμη της θέλησης για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται εθνικές αξίες και ιδανικά, όπως η εθνική ανεξαρτησία και η ελευθερία του ανθρώπου.


Το μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πέρα από σημαντικό είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επίκαιρο και ζωντανό, την ώρα που η διαφύλαξη της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου απαιτεί τη συσπείρωση κατά των φαινομένων βίας, ξενοφοβίας και φασισμού.


Την ώρα που οι αγώνες που καταβάλλουμε ως έθνος για την υπέρβαση της πολύπλευρης αυτής κρίσης απαιτούν ενότητα, συστράτευση κάτω από έναν κοινό εθνικό σκοπό, με πνεύμα σύμπνοιας, ανιδιοτέλεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.Και είναι αυτά που χαρακτηρίζουν αυτή την επέτειο.


Μπορούμε και εμείς σήμερα, αντλώντας τη γνώση και τα παραδείγματα του παρελθόντος, να πούμε το δικό μας «όχι» στον ναζισμό και σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας και αποδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών.


Να πούμε το δικό μας «όχι» σε όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται και να επενδύουν στην αποτυχία και την καταστροφή της Ελλάδας. Σε όλους αυτούς μπορούμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Ότι η Ελλάδα για μια ακόμη φορά θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να βγει δυνατή από αυτή τη σκληρή δοκιμασία.



Μήνυμα Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου