26 Μαρτίου 2014

Μουσικό Σχολείο Άρτας - 25 Μαρτίου 2014


Share Button

ΆρταΤη Δευτέρα το πρωί στις 24 Μαρτίου 2014 το Μουσικό Σχολείο Άρτας πραγματοποίησε στο υπαίθριο θέατρο της πλατείας της Γραμμενίτσας, την καθιερωμένη επετειακή σχολική δράση που φέτος είχε θέμα : ‘ Η μάνα, η αδερφή, η γυναίκα στον αγώνα του 1821’.


Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν τραγούδια εμπνευσμένα από τον αγώνα του 1821, με μια ιδιαίτερη ακρίβεια και συνέπεια, προσεγγίζοντας ηχοχρώματα μιας παραδοσιακής ορχήστρας της περιοχής, αλλά και πειραματίστηκαν πάνω σε μελωδίες παραδοσιακών τραγουδιών με μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα ενορχηστρωτική άποψη.


Η συγκεκριμένη δράση του Μουσικού Σχολείου υλοποιήθηκε με στόχο να αποτελέσει μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να προσεγγίσουν ένα μουσικό ιδίωμα της προφορικής μουσικής μας παράδοσης, αλλά και ταυτόχρονα να προσπαθήσουν σε ένα κατάλληλο μουσικό περιβάλλον να το πλησιάσουν με ένα νέο σύγχρονο τρόπο που να βρίσκεται πιο κοντά σε γνωστά τους μουσικά ακούσματα.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε τους μαθητές και τους γονείς τους εκ μέρους του Δήμου Αρταίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κος Δημήτρης Κέφης.


Η διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη



Μουσικό Σχολείο Άρτας - 25 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου