26 Μαρτίου 2014

Η βαθύτερη έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος!...


Share Button

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος


Δ. ΓιαννακόπουλοςΠρωτογενές πλεόνασμα, σε μια χώρα δομικού δημοσιονομικού ελλείμματος, έχεις όταν οι αστυνομικοί που αποκλείουν το Κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι περισσότεροι από τους παρελαύνοντες μαθητές.


Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε είτε δεν θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα υπό της παρούσες συνθήκες ύφεσης, είτε θα βίωνες τον μύθο της ισχυρής και υπερήφανης Ελλάδας υπό διάφορες μορφές ανάπτυξης. Στην τελευταία περίπτωση, και σε συνάρτηση με την μορφή ανάπτυξης, θα είχες, ή ακόμη, δεν θα είχες παρέλαση. Αν είχες, σίγουρα δεν θα είχες ανάγκη να απασχολήσεις τόσους αστυνομικούς για «περιφρούρηση» της παρελάσεως.


Ναι, αλλά αυτό δεν είναι το ζήτημά μας με κυβερνητικούς (δεξιούς, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς) όρους. Το θέμα μας είναι, ποιά θα είναι η ένδειξη πως το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αποκτήσει βιώσιμα χαρακτηριστικά. Όταν δεις τους αστυνομικούς να προελαύνουν και τους μαθητές να περιφρουρούν την παρέλαση των αστυνομικών.


Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Γιατί, γίνεται να έχεις πλεόνασμα, υπό την μορφή και στο ύψος που διατάζει η τρόικα, για τα επόμενα χρόνια; Γιατί να μην γίνεται! Ναι, αλλά τότε θα είναι ο στρατός που θα περιφρουρεί την παρέλαση των αστυνομικών με τους αντιπροσώπους των μαθητών στην θέση των επισήμων. Και πού θα βρίσκονται οι επίσημοι; Σε κάποιο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, πού αλλού!


Τελικά, όταν βλέπεις πλεόνασμα αστυνομοκρατίας, κάτι δεν πάει καλά με το πλεόνασμα της οικονομίας σου, ή, σίγουρα, κάτι δεν θα πάει καλά στο άμεσο μέλλον. Μην φοβάσαι τον καλοζωισμένο αστυνομικό, τον στερημένο να φοβάσαι! Και τι πρέπει να φοβάσαι όταν οι στερημένοι αστυνομικοί που «περιφρουρούν» μια μαθητική παρέλευση είναι περισσότεροι από τους ευημερούντες συναδέλφους τους; Πως υπάρχει κίνδυνος να πάρουν αυτοί και όχι οι μαθητές το πλεόνασμα στα χέρια τους. Αν, ωστόσο, το πλεόνασμα δεν ανήκει στους ένστολους, τότε η Ελλάδα δεν μπορεί να ανήκει στην Δύση… ούτε καν στους έλληνες!


Είναι ζήτημα ευρωπαϊσμού και γνήσιου εθνικισμού το πλεόνασμα να ανήκει στους ένστολους και θα ήταν ιδανικό σε αυτή την περίπτωση να το διανέμουν οι ίδιοι στον φτωχό λαό – δίχως μεσάζοντες – ανάλογα με την συμπεριφορά του και την συμμετοχή του στην παρέλαση (στρατιωτική και μαθητική)! Και τότε η ρωσοφιλία μας πώς θα εκφραστεί; Κοιτάξτε, για να λάβει σάρκα και οστά η ρωσοφιλία μας θα πρέπει το πρωτογενές να μην «μεταφερθεί» στους ένστολους. Μόνον σε αυτή την περίπτωση η Πλατεία Συντάγματος θα φάνταζε Κόκκινη Πλατεία!


Άρα, το πλεόνασμα αστυνομικών στις παρελάσεις συνδέεται άμεσα με το πρωτογενές πλεόνασμα της οικονομίας-Σαμαρά και τα δύο διευρύνουν την έννοια της ανεξαρτησίας της χώρας από τον «οθωμανικό ζυγό», ενώ τοποθετούν την Ελλάδα μας, με ένα εθνικιστικό τρόπο, στην οργανική θέση του αρχικού διορισμού της: στη Δύση. Και με τα ρωσόφιλα εσώψυχά μας τί θα κάνουμε; Ελάτε τώρα, με τα χωρατά σας! Αυτά ικανοποιούνται επαρκώς με τις αντιδυτικές κορώνες κάθε νέου ρώσου αυτοκράτορα και με την επίδειξη των ανυπέρβλητων (ασφαλώς) ρωσικών οπλικών συστημάτων στις παρελάσεις! Τελικώς, η μίζα φαίνεται να περιφρουρείται καλύτερα από την παρέλαση μαθητών ή ένστολων…



Η βαθύτερη έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου