26 Μαρτίου 2014

Επισκέψεις «Γιάννενα Τώρα» σε Κατσικά, Δροσοχώρι, Πεδινή, Αμπελιά, Κοσμηρά κ.α.


Share Button

Γιάννενα ΤώραΤην Κατσικά, το Δροσοχώρι, τη Βασιλική, τους Λογγάδες, την Πεδινή, την Αμπελιά και την Κοσμηρά επισκέφθηκαν ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ κος Άρης Μπαρτζώκας και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών είχαν συναντήσεις με κατοίκους των περιοχών, αναδεικνύοντας τα τοπικά προβλήματα και συζητώντας λύσεις που μπορεί να υλοποιήσει η επόμενη Δημοτική Αρχή.


Κοινή άποψη των κατοίκων ήταν η απαξίωση των περιφερειακών διαμερισμάτων από την Δημοτική Αρχή καθώς και η έλλειψη σχεδιασμού για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων. Σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα υπάρχουν ακίνητα του Δήμου τα οποία είχαν κτιστεί για να καλύψουν ανάγκες των παλαιών κοινοτήτων ή των καποδιστριακών δήμων. Με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» πολλά από αυτά έμειναν αναξιοποίητα ή χρησιμοποιούνται για χρήσεις που θα μπορούσαν να μεταφερθούν. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες όμως δεν εισακούγονται από την Δημοτική Αρχή.


Με το τέλος των επισκέψεων, ο κος Μπαρτζώκας δήλωσε:


«Επισκεφθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο χωριά και οικισμούς της περιφέρειας του Δήμου Ιωαννιτών. Είδαμε και συνομιλήσαμε με ανθρώπους που ζουν στα μέρη αυτά και που, πολλοί από αυτούς, έχουν και τις δουλειές τους εκεί. Όλοι μας ανέφεραν την αίσθηση εγκατάλειψης που έχουν, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Από τα καθημερινά προβλήματα όπως η κακή κατάσταση των δρόμων, η ανύπαρκτη περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων και οι καμένες λάμπες, μέχρι τα δομικά προβλήματα όπως η υποστήριξη των επιχειρηματικών τους ενεργειών και του αγροτικού τομέα.


Πιστεύουμε ότι ένας ενεργός Δήμος μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά και χωρίς επιπλέον έξοδα, στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αυτών ενώ μπορεί να εντάξει και στον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του την ουσιαστική αναβάθμιση της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός του Δήμου και πατρικίους και πληβείους. Θεωρούμε το ίδιο ουσιαστικό και κρίσιμο για την εύρυθμη λειτουργία τόσο το κέντρο της πόλης όσο και τους περιφερειακούς οικισμούς και ως τέτοιους θα τους αντιμετωπίσουμε. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».



Επισκέψεις «Γιάννενα Τώρα» σε Κατσικά, Δροσοχώρι, Πεδινή, Αμπελιά, Κοσμηρά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου