26 Μαρτίου 2014

Βράβευση Μουσικού Σχολείου Άρτας


Share Button

ΆρταΤην Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος “Σκουφάς” βράβευσε το Μουσικό Σχολείο Άρτας με το Αγραφιώτειο Βραβείο “για τη μουσική παιδεία που παρέχει και τις πολυσχιδείς δράσεις του που συνοδεύονται από σημαντικότατες διακρίσεις”. Η βράβευση συνοδεύτηκε από οικονομικό έπαθλο πεντακοσίων (500) ευρώ.


Οι μαθητές, ο σύλλογος καθηγητών, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ευχαριστούμε θερμά το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου “Σκουφάς” καθώς και τα μέλη της επιτροπής που πρότειναν το σχολείο μας για τη βράβευση. Πρόκειται για ένα γεγονός που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το σχολείο μας, αποτελεί αναγνώριση του έργου που γίνεται και το οικονομικό έπαθλο θα καλύψει κάποια ανάγκη μας καθώς είναι γνωστό ότι το σχολείο μας στερείται βασικής υλικοτεχνικής υποδομής.


Η τιμή είναι μεγάλη καθώς αφενός η βράβευση γίνεται από έναν ιστορικό σύλλογο που πρωτοστατεί σε κάθε πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση της Άρτας και του Νομού γενικότερα και αφετέρου αφορά στα Αγραφιώτεια Βραβεία που δίνονται με κριτήριο το ήθος του βραβευόμενου και την προσφορά του στη βελτίωση και ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του αείμνηστου Βασιλείου Αγραφιώτη.


Το Μουσικό Σχολείο, εξωστρεφές από τη φύση του, συμμετέχει στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου υπηρετώντας ταυτόχρονα σαφείς εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους, προσφέροντας στους μαθητές του πρόσβαση στην αυτοπεποίθηση της ενεργούς συμμετοχής. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας δεν είναι μόνο χώρος μάθησης αλλά ένα εξαιρετικό εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων και ενθάρρυνσης της συμμετοχής των μαθητών μας στην πνευματική ζωή του τόπου με όχημα την τέχνη, με τη μουσική και τη μαγεία των ήχων, με τους χιλιάδες συνδυασμούς που γεννάνε οι ήχοι και τα λόγια καθώς σμίγουν με το πάθος και τη ζωντάνια της εφηβείας.


Το βραβείο ανήκει λοιπόν στους μαθητές μας με την ευχή και την ελπίδα από την επόμενη χρονιά που το σχολείο ολοκληρώνεται ως μονάδα, να έχει πάντα αυτή τη μέρα συμμετοχή στη βράβευση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Σκουφάς” που για μια φορά ακόμα τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε στα μέλη του και στο διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσουν το έργο τους που παράγει όμορφα αποτελέσματα, προάγει τον πολιτισμό και χαρίζει ιδιαίτερες στιγμές στην πόλη μας.


Η διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη



Βράβευση Μουσικού Σχολείου Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου