22 Ιανουαρίου 2014

Στην υλοποίηση προγραμμάτων η Επιτροπή Τουρισμού


Share Button

ΙωάννιναΜε την πρώτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Cult Routes – Πολιτιστικές Διαδρομές – που εντάσσεται στο ευρύτερο πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία» 2007- 2013 (Interreg), σηματοδοτείται η ενεργοποίηση της Επιτροπής και του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών και στον τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων, πέραν αυτού της πληροφόρησης επισκεπτών, της διοργάνωσης εκδηλώσεων με τουριστικό ενδιαφέρον και των συντονισμένων ενεργειών που αποσκοπούν στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, με τη συμμετοχή – εκτός του Δήμου Ιωαννιτών – αντιπροσωπείας των Ιταλών εταίρων που είναι η Περιφέρεια της Απουλίας, το αντίστοιχο Επιμελητήριο και το Εκθεσιακό Κέντρο της Φότζια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα θα αρχίσει η υλοποίηση και του 2ου ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει η Επιτροπή και το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών στα πλαίσια του Interreg. Πρόκειται για το Joy – Welcult (Εργασία, Νέοι και Γνώση σε θέματα τοπίου – πολιτισμού).


Από το Δήμο Ιωαννιτών έλαβαν μέρος στη συνάντηση παρουσίασης των στόχων και οριοθέτησης των επόμενων ενεργειών ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Νίκος Γκόλας, το μέλος της και Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Στέφανος Ζέρβας, το επίσης μέλος της και υπεύθυνος του γραφείου τουριστικής προβολής Δήμου Ιωαννιτών κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο δημοτικός υπάλληλος αρμόδιος για θέματα συντήρησης έργων τέχνης κ. Γιάννης Λιούγκος.


Την πρώτη συνάντηση χαιρέτησε εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ενώ από την πλευρά του συντονιστή προγράμματος συμμετείχαν αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας που σχετίζονται με την υλοποίησή του.


Σημειώνεται ότι μετά τη στελέχωση του Γραφείου Τουριστικής Προβολής με υπαλλήλους από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του.


Έτσι θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή 7.30 πμ ως 8.00 μμ, ενώ το περίπτερο πληροφόρησης τουριστών στο Μώλο τις ίδιες ημέρες από τις 10.00 πμ ως 3.00 μμ.


Επίσης συνεχίζεται η έκδοση δωρεάν καρτών χρήσης ποδηλάτων του προγράμματος Cyclo στο Γραφείο (Μουλαϊμίδου 10) από τις 10.00 πμ ως 01.00 μμ (Δευτέρα- Παρασκευή).



Στην υλοποίηση προγραμμάτων η Επιτροπή Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου