31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Απάντηση σε Βασίλη Μασσαλά


Share Button

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΑΛΑ


ΣΥΡΙΖΑΟ κ. Βασίλης Μασσαλάς στο πρώτο μέρος της ανοιχτής του επιστολής προς τους συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ, (εμείς είμαστε αυτοί), διαπίστωσε στη διακήρυξη της αυτοδιοικητικής παράταξης του «3 κλικ αριστερά», δριμεία κριτική στo «Καλλικράτη» και πολύ ενοχλήθηκε. Και αφού απευθύνεται σε μας απαντάμε…


Κάνοντας ανάλυση δύο σελίδων στα θετικά και αρνητικά του , κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε μια διακήρυξη, διαπιστώνει όλα τα θετικά που έφερε ο «Καλλικράτης» που «είναι περισσότερα από τα αρνητικά» και είναι μάλιστα σε δημοκρατική κατεύθυνση. Μερικά αρνητικά όπως:



  • Δεν έγινε ο χωροταξικός σχεδιασμός αξιολογώντας την εμπειρία του Καποδίστρια

  • Δεν μείωσε τον αριθμό των Περιφερειών

  • Δεν άλλαξε το εκλογικό σύστημα ούτε τόλμησε να καθιερώσει την απλή αναλογική που θα καταργούσε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο είναι απλώς λεπτομέρειες που δεν ανατρέπουν τη δημοκρατική κατεύθυνση του νόμου


Mε την ίδια λογική και το μνημόνιο, που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την Τρόικα, είναι σε θετική κατεύθυνση, αφού περιλαμβάνει εκατοντάδες θετικές αλλαγές που «εκσυγχρονίζουν» τη χώρα και αν δεν μας το είχαν επιβάλλει θα έπρεπε να το εφεύρουμε από μόνοι μας, άσε που εντός ολίγου «τελειώνει»! Αλλά αυτά είναι «ψιλά» γράμματα και αφού η αυτοδιοίκηση της χώρας μας δεν συμφώνησε και δεν υπέγραψε το μνημόνιο δεν είναι δική της δουλειά να το αλλάξει.


Έτσι, με συν και πλην, η χώρα προχωρά μπροστά και η αυτοδιοίκηση κάνει τη δουλειά της και βρίσκεται δίπλα στον πολίτη φτιάχνοντας χώρους γι αστέγους, συσσίτια για τους ανέργους και φροντίζοντας να ταφούν οι άποροι «δημοσία δαπάνη», πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και μακριά από την πολιτική.


Αφού λοιπόν αποδέχεσαι ότι δεν μπορείς μόνος να εκσυγχρονίσεις τη χώρα, ούτε να χαράξεις εθνική στρατηγική και αναπτυξιακή οικονομική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, τι μένει?


Φτάχνεις μια αυτοδιοικητική παράταξη, όσο γίνεται πιο πλατιά, που να τη στηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς και κόμματα και ταυτόχρονα μακριά από τα κόμματα, με ικανούς διαχειριστές της καθημερινότητας, με σοβαρές «προσβάσεις» σε κάθε χωριό αλλά και στα υπουργεία και εκλέγεσαι. Στη συνέχεια, συναγελάζεσαι με τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης, αποφασίζεις πού θα περάσουν οι δρόμοι και πού θα γίνουν τα ξενοδοχεία, οι πίστες χειμερινού και θαλασσίου σκι και καλείς και τα κανάλια να ενημερώσεις το λαό που κάθεται στο καναπέ και δεν έχει όρεξη για συνελεύσεις και συζητήσεις!!!


Αχ αυτά τα «κακά» παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν και όραμα!


Γιάννινα 30-1-2014

Το Γραφείο τύπου



ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Απάντηση σε Βασίλη Μασσαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου