24 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση καταγγελίας σωματείου εμποροϋπαλλήλων για PRAKTIKER


Share Button

ΙωάννιναΤο σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Praktiker η οποία υποχρεώνει με εκβιασμούς και τρομοκρατία τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση 7% στους μισθούς. Η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης σημαίνει περικοπή και άλλων δικαιωμάτων (ωράρια, αργίες, κλπ), στοχεύει στην εγκαθίδρυση της λογική του “διαίρει και βασίλευε”.


Για άλλη μία φορά γίνεται φανερό ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι με τη στήριξη των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης –σε όλες τις χώρες- έναν τρόπο έχουν να διασφαλίζουν τα κέρδη τους και να ανταπεξέρχονται στον ανταγωνισμό μεταξύ τους: να μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Για άλλη μία φορά φαίνεται ότι σε κάθε χώρο δουλειάς είναι ή αυτοί ή εμείς και η υπεράσπιση της ζωής μας δεν χωρά διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις κανενός είδος.


Το κλαδικό σωματείο των εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς. Κάθε υποχώρηση ανοίγει την όρεξη των εργοδοτών. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες των εργαζομένων του Praktiker, όπως πρίν λίγες ημέρες στην πανελλαδική απεργία τους.


Καλούμε σε οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις, ένταση των προσπαθειών, περιφρούρηση του αγώνα. Καλούμε σε οργάνωση και συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο για να διασφαλίζεται η ενότητα των εργαζομένων του κλάδου, η ενίσχυση της δύναμής των εργαζομένων.



Ανακοίνωση καταγγελίας σωματείου εμποροϋπαλλήλων για PRAKTIKER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου