26 Απριλίου 2014

Αίτημα για την κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας»




ΆρταΗ Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, δια του Προέδρου της Χρήστου Παπάζογλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας υπέρβασης των τεχνικών δυσχερειών και επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας» απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη με αίτημα την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του επιχειρηματικού Πάρκου.


Να σημειωθεί ότι το νέο αίτημα διατυπώθηκε μετά την τελευταία απόφαση της Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (Ε.ΧΩ.Π.) η οποία χαρακτηρίζει τη θέση «Λιβάδια» στην Καλαμιά ως Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (Πρακτικό 99/20-12-2013), εξέλιξη που τυπικά και ουσιαστικά ακυρώνει την όποια δυνατότητα κατασκευής επιχειρηματικού πάρκου στην εν λόγω περιοχή.


Κατόπιν αυτού και στο πλαίσιο της επιβεβλημένης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων, ο Δήμος ο οποίος όχι μόνο διαθέτει κατάλληλες εκτάσεις, αλλά και εκ της Συμφωνίας, που έχει υπογραφεί στις 10/12/2012 μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων φορέων (Επιμελητήριο Άρτας, Δήμος Αρταίων, Περιφέρεια Ηπείρου), οφείλει να συμβάλλει ενεργά και έμπρακτα στην κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας».

Ένα έργο πνοής, μεγάλης  οικονομικής αξίας, παραγωγικής αναγκαιότητας και επιχειρηματικής σπουδαιότητας για την περιοχή.


Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Επιμελητηρίου μετά από επισταμένη νέα έρευνα και διερεύνηση της κατάστασης υπέβαλε το συγκεκριμένο αίτημα ως μοναδική λύση απεμπλοκής της διαδικασίας που προσομοιάζει με αυτή της κατασκευής του «Γεφυριού»…


Να σημειωθεί, ότι η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου δια του προέδρου της Χρήστου Παπάζογλου από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, είχε εκφράσει γραπτώς τις επιφυλάξεις της, σχετικά με τη σκοπιμότητα των αρχικώς δύο προταθεισών θέσεων, δοθέντος ότι ήδη υπήρχαν προβλήματα συναίνεσης και αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών και μάλιστα ως εναλλακτική και ευεπίφορη επιλογή είχε προτείνει να συμπεριληφθεί στη μελέτη αξιολόγησης η θέση «Κρεκούκια Δ.Δ. Αμμότοπου». Μια θέση που κατά τη γνώμη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, όχι μόνο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αλλά εξασφαλίζει και την απαραίτητη κοινωνική αποδοχή και την συναίνεση όλων των τοπικών, θεσμικών και οικονομικών φορέων.


Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θεωρεί ότι το νέο αίτημα παραχώρησης δημοτικής έκτασης, που υποβλήθηκε στις 7 Απριλίου με επιστολή του Προέδρου Χρήστου Παπάζογλου προς τον Δήμαρχο Αρταίων και με την παράκληση να δοθεί απάντηση εντός 5μερου, ώστε να προγραμματιστούν έγκαιρα οι περαιτέρω ενέργειες, αποτελεί τη μοναδική πλέον λειτουργική διέξοδο στο καθηλωτικό αδιέξοδο.


Για τη διευκόλυνση των διαδικασιών έχει ζητηθεί από το Δήμο Αρταίων ενημέρωση για το τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής «Κρεκούκια» Δ.Δ. Αμμοτόπου.


Η αναζήτηση νέας θέσης γίνεται σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει δεσμευθεί για τη χρηματοδότηση της νέας μελέτης και έχει εγγράψει το σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό της.



Αίτημα για την κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου