9 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων




ΙωάννιναΤο τελευταίο διάστημα η κοροϊδία από τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ και των λοιπών υπευθύνων, έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Υποσχέσεις και αναβολές ακούμε κάθε μέρα, όμως καμία λύση, ούτε καν διάθεση για να βρεθεί λύση.


ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ,

ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ!


Τη στιγμή που αρκετοί σπουδαστές χρωστάμε ένα και δύο μήνες ενοίκια, και καταφέρνουμε να συνεχίζουμε τις σπουδές μας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε τα επιδόματα, τώρα έρχονται και μας λένε ότι η περιβόητη λίστα βγήκε και οι σπουδαστές που θα πάρουν επίδομα είναι λιγότεροι. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια είτε αρκετοί σπουδαστές να σταματήσουμε τις σπουδές μας, είτε οι οικογένειές μας να φορτωθούν άλλο ένα βάρος, άλλο ένα χρέος στις ήδη καταχρεωμένες τους πλάτες.


Επίσης η απαίτηση να έχουμε τις αποδείξεις για να μας δώσουν το επίδομα είναι εκτός τόπου και χρόνου, φανερώνει τις διαθέσεις τους. Την ίδια ώρα δηλαδή που δεν έχουμε φράγκο ούτε για καφέ μας ζητάνε να έχουμε πληρώσει ενοίκια κλπ για να μας δώσουν τα λεφτά.


Γνωρίζουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει αμέτρητα εμπόδια σε εμάς και στις οικογένειές μας, που την ίδια ώρα που λένε ότι δεν έχουν λεφτά να μας δώσουν, ταυτόχρονα δίνουν και ξαναδίνουν λεφτά με το τσουβάλι σε επιχειρήσεις και εφοπλιστές. Αυτή η πολιτική στόχο έχει να μας βγάλει όσο το δυνατόν πιο φτηνούς εργάτες, να μη μιλάμε, να μην αντιδρούμε, να μη διεκδικούμε τίποτα και να λέμε και ευχαριστώ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:



  • Να δοθούν ΤΩΡΑ τα χρήματα για τα επιδόματα σίτισης και στέγασης

  • Κανένας να μην μείνει εκτός της λίστας, επίδομα σε όλους τους μη Γιαννιώτες σπουδαστές


ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Ανακοίνωση Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου