29 Απριλίου 2014

Στη δημοσιότητα η έρευνα της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»




Γιάννενα ΤώραΣτην δημοσιότητα δόθηκε η ηλεκτρονική έρευνα που πραγματοποίησε η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο και οι περιφερειακοί οικισμοί του Δήμου Ιωαννιτών.

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου, μεταξύ 4/4/2014 και 27/4/2014. Έλαβαν μέρος δημότες από τους περισσότερους οικισμούς του Δήμου μας ενώ δεκάδες ήταν και οι προτάσεις για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων αλλά και για δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η επόμενη Δημοτική Αρχή.


Σχετικά με την διεξαγωγή της έρευνας αλλά και για τα ευρήματά της, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» κος Άρης Μπαρτζώκας έκανε τις εξής δηλώσεις:


«Σε μια περίοδο που ξοδεύονται αφειδώς χρήματα για δημοσκοπήσεις όπου οι διάφορες παρατάξεις μετράνε τα κουκιά τους και όπου υπάρχει ένας κατακλυσμός διαδόσεων και φημών σχετικά με αληθινά και ψεύτικα ποσοστά τα οποία την μια μέρα είναι «σίγουρα» και την άλλη διαψεύδονται, η δική μας παράταξη προτίμησε να διαθέσει τις δικές της δυνάμεις, μιας και η έρευνα αυτή έγινε με την τεχνογνωσία μελών της παράταξής μας, όχι για να μετρήσει τα κουκιά της αλλά για να ερευνήσει τα προβλήματα του Δήμου μας και να αναδείξει τις προτάσεις επίλυσής των. Επίσης, με την διεξαγωγή της έρευνας αποδείξαμε ότι είναι πολύ εύκολο για κάθε Δημοτική Αρχή να σταθεί δίπλα σε κάθε δημότη, να ακούσει τα προβλήματά του και να τα επιλύσει, αρκεί να το θέλει.


Αποτέλεσε έκπληξη για εμάς όχι τόσο η αξιολόγηση των προβλημάτων αυτών καθ’ αυτών όσο η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τόσο στις απαντήσεις όσο και στην υποβολή προτάσεων. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος 241 άτομα ενώ μας υπεβλήθησαν 107 προτάσεις που αφορούν επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ή προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή.


Αξιόλογη είναι επίσης η συμμετοχή δημοτών από τους περιφερειακού οικισμούς του Δήμου μας που φτάνει περίπου στο 50% των απαντήσεων, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το ανάλογο ποσοστό κατοίκων, Αυτό μας δείχνει την μεγάλη θέληση που έχουν οι κάτοικοι των χωριών και των οικισμών ώστε να ακουστεί η φωνή τους, επιβεβαιώνοντας έτσι την παντελή έλλειψη επικοινωνίας που υπήρχε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Στη συνέχεια θα δείτε τα αποτελέσματα, θα ήθελα όμως να αδράξω την ευκαιρία αυτή και να προσθέσω ότι η παράταξή μας «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» κερδίζει συνεχώς μια σειρά από νίκες, Η αρχή έγινε από την συγκρότηση μιας ομάδας προβληματισμού σε παράταξη. Στη συνέχεια, ενάντια σε διάφορες Κασσάνδρες, αυξήσαμε τους υποψηφίους μας σε 70. Τότε πολλοί επιθύμησαν, και έκαναν την επιθυμία τους σιγουριά, να συνεργαστούμε με άλλες παρατάξεις, πράγμα που διαψεύσαμε. Και φτάσαμε σήμερα να έχουμε καταθέσει το ψηφοδέλτιό μας, χωρίς καμία εξάρτηση από κόμματα ή οικονομικά συμφέροντα και να διεκδικούμε επί ίσοις όροις την διακυβέρνηση του Δήμου».


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:


Στην ερώτηση «Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής που κατοικείτε», οι απαντήσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά τους είναι:


giannena 1


 


Στην ερώτηση «Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής που εργάζεστε», οι απαντήσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά τους είναι:


giannena 2


Στην ερώτηση «Ποιο θεωρείτε το κυριότερο πρόβλημα του Δήμου Ιωαννιτών», οι απαντήσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά τους είναι:


giannena 3


Ως γενικό συμπέρασμα μπορεί κανείς να εξάγει ότι οι Δημότες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων όπως η κακή κατάσταση των δρόμων, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση, η καθαριότητα.


Υψηλή θέση επίσης κατέχει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας ενώ αξιόλογο είναι το ποσοστό που λαμβάνει στην τελευταία ερώτηση και η έλλειψη επιχειρηματικότητας, γεγονός που φαίνεται να δείχνει ότι οι δημότες αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα και ως τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας.


Υψηλό ποσοστό επίσης, το τρίτο κατά σειρά στις περιοχής που ζουν οι δημότες μας, καταλαμβάνει και η έλλειψη πάρκων και παιδικών χαρών. Μπορεί κανείς μάλιστα να υποθέσει ότι αν γίνει αναγωγή αυτού του ποσοστού σε ερωτηθέντες με μικρά παιδιά, το ποσοστό αυτό πολλαπλασιάζεται κατά πολύ.


Υψηλό ποσοστό εμφανίζει επίσης και το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που τείνει να αυξάνει όλο και περισσότερο, γεγονός που δείχνει ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.

Από την άλλη, μικρά ποσοστά μαζεύουν τα προβλήματα που αφορούν τον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό και τις σχέσεις των ανθρώπων, γεγονός που δείχνει ότι τα Ιωάννινα δεν έχουν καταστεί ακόμη μια απρόσωπη πόλη ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και πρόβλημα μα την ποιότητα εκπαίδευσης των τοπικών σχολείων.


Η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ευχαριστεί όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί όσους με τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις. Η έρευνα αυτή έδειξε πως όταν ο Δήμος θέλει, μπορεί να βρίσκεται συνεχώς και άμεσα δίπλα σε κάθε δημότη, να ακούει το πρόβλημά του και να δρα αναλόγως. Αυτή την άμεση επικοινωνία πρόκειται να εφαρμόσει και κατά τη διάρκεια της δικής της διοίκησης του Δήμου.

Όταν η Δημοτική Αρχή θέλει, μπορεί.



Στη δημοσιότητα η έρευνα της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου