9 Απριλίου 2014

Tελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το «Το Δηλητήριο» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων




ΘέατροΔεύτερη και τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το «Δηλητήριο» του Ροντόλφ Σιρέρα που παρουσιάζει η Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο». Θα δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις αυτή την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, με ώρα έναρξης στις 9.00’ το βράδυ.


ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Νέα Σκηνή

31ος χρόνος – χειμερινή θεατρική περίοδος 2013-14

Ροντόλφ Σιρέρα «Το Δηλητήριο»

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας


Διανομή:


Μαρκήσιος: Δημήτρης Πετρόπουλος

Γκαμπριέλ: Διονύσης Σάββας

Διάρκεια παράστασης: 75’. Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 8 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ. Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), και τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7). Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Οι παραστάσεις του έργου είναι ενταγμένες στο φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη»» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Το φεστιβάλ μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ θα συνεχιστεί αφού περάσουν οι γιορτές της Ανάστασης και μέχρι την 11η Μαΐου.


Το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έκτοτε παίζεται συνεχώς επί 31 χρόνια σε όλο τον πλανήτη και έκανε διεθνώς διάσημο τον πολυβραβευμένο Ισπανό συγγραφέα. Το έργο αναδεικνύει, αφενός την μαγεία της θεατρικής τέχνης, αφετέρου την ταπεινότητα αλλά και το μεγαλείο του ηθοποιού και προβληματίζεται ακριβώς πάνω στη «φύση» του ηθοποιού. Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, στη ζωή και τον θάνατο, στην πραγματικότητα και τη φαντασία. «Το δηλητήριο», ένα σκηνικό παιχνίδι μεγάλης σκληρότητας, μια ανελέητη αναμέτρηση ζωής και θανάτου, με αφορμή την τέχνη του ηθοποιού και την ανάγκη για αλήθεια, που οδηγεί το θεατή, με αλλεπάλληλους ελιγμούς, σε διαρκή αποπροσανατολισμό, σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο Ροντόλφ Σιρέρα, παρακολούθησε ιδιαίτερα συγκινημένος και φανερά ικανοποιημένος, την παράσταση του έργου του χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του: «Έχω δει πολλές φορές επί σκηνής ”Το δηλητήριο”, με πολύ σπουδαίους ηθοποιούς και σε πολύ σημαντικές παραστάσεις. Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια σκηνοθεσία και τέτοιες ερμηνείες. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Πετρόπουλο που το σκηνοθέτησε και ερμηνεύει τον ρόλο του μαρκησίου. Το 1996 είχε υποδυθεί τον ρόλο του ηθοποιού στα Ιωάννινα. Ξέρετε, είναι μέχρι στιγμής, ο μοναδικός διεθνώς ηθοποιός που έχει παίξει και τους δύο ρόλους και μάλιστα τόσο καλά», έλεγε σε όσους τον πλησίαζαν.


«Το δηλητήριο» πραγματεύεται το θέμα της εξουσίας, το θέμα του θανάτου, το θέμα της αισθητικής, τις κοινωνικές συμβάσεις, την αναζήτηση της αλήθειας και πάνω απ’ όλα τη λειτουργία του θεάτρου και την τέχνη του ηθοποιού.



Tελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το «Το Δηλητήριο» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου