9 Απριλίου 2014

«Ψήφισμα σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Α’Λυκείου»




ΙωάννιναΗ Ένωση γονέων μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών καλεί γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το επισυναπτόμενο ψήφισμα και να συμμετέχουμε από κοινού στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 11/04/2014 και ώρα 10:30 στην Περιφερειακή Διοίκηση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυαλί καφενέ) όπου θα κατατεθεί και το ψήφισμα .


Επίσης ανάλογο ψήφισμα θα σταλεί και στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (Α.Σ.Γ.Μ.Ε) που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.


Φέτος, 2 μήνες πριν τις εξετάσεις έχουμε:



  1. Πλήθος ακόμα κενών σε εκπαιδευτικούς πανελλαδικά σε όλα τα μαθήματα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι αδικίες μεταξύ των μαθητών.

  2. Η τράπεζα θεμάτων είναι ακόμα κλειστή, με αποτέλεσμα κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός να μη μπορεί να δει και να εξασκηθεί πάνω στο νέο ύφος των ασκήσεων, την ίδια στιγμή που κάποια μεγάλα φροντιστήρια φαίνεται να έχουν ήδη πρόσβαση. Αλήθεια έτσι διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων στην εκπαίδευση ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία;

  3.  Η σοβαρή καθυστέρηση των όποιων προσλήψεων εκπαιδευτικών και η αργοπορημένη ενημέρωση του Υπουργείου για την εξεταστέα ύλη, δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της ύλης με παιδαγωγικούς όρους και γίνεται ένας αγώνας δρόμου χωρίς προηγούμενο και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μαζί με όλο τον λαό:



  • Οι μαθητές της Α Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

  • Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

  • Ιδίως για τους περίπου 180 μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά να εισαχθούν στις ανώτατες σχολές που επιθυμούν χωρίς εξετάσεις.


Το Δ.Σ



«Ψήφισμα σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Α’Λυκείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου