17 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Αρταίων: Εισήγηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2015


ΆρταΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2015, στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15-12-2014.


Εισηγητής στο θέμα ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Πατήλας, ο οποίος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ο ρεαλιστικότερος των τελευταίων ετών, καθώς η κατάρτισή του έγινε με σκοπό να αποφευχθούν τα ελλείμματα και τα χρέη και ταυτόχρονα, τα έσοδα έχουν υπολογιστεί με συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να μην παρεκκλίνουμε από την πρόβλεψή τους.


Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες με μειωμένα τακτικά έσοδα από τους ΚΑΠ και την κενή περίοδο μεταξύ των δύο προγραμματικών περιόδων (νέου και παλιού ΕΣΠΑ), που δεν ευνοεί την απορρόφηση σημαντικών Ευρωπαϊκών και Εθνικών κονδυλίων μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων, παρ’ όλα αυτά ο φετινός προϋπολογισμός αγγίζει πολλούς από τους στόχους μας, οι οποίοι είναι:


• Στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων

• Εξυπηρέτηση του πολίτη με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο

• Τακτοποίηση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περισσότερα έσοδα.

• Καθαρισμός και καλλωπισμός της πόλης μας, με εξορθολογισμό στα κόστη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

• Προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού, με τη συνεργασία όλων των Νομικών Προσώπων.

• Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσα από σχετικές πρωτοβουλίες

• Βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών για διοργάνωση αθλητικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας.

• Ανάπτυξη υποδομών


Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Πατήλας τόνισε: «Με την ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν καλούμαστε να ψηφίσουμε μόνο νούμερα, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα μεγάλο πλέγμα λειτουργιών απαραίτητων για τη βιωσιμότητα του Δήμου και της εξυπηρέτησης των πολιτών του, αλλά να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες και τα όνειρά μας για το Δήμο μας και εδώ θέλω να τονίσω ιδιαίτερα πως, όποιες απόψεις και ιδέες ουσίας τεθούν από οποιαδήποτε πλευρά θα βρει θέση στον προϋπολογισμό αυτό».



Δήμος Αρταίων: Εισήγηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου