23 Δεκεμβρίου 2014

Άρτα: Διανομή τροφίμων και παιχνιδιών στις άπορες οικογένειες


Άρτα«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στήριξη στους συμπολίτες μας όλο το χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα».


Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου πραγματοποίησε την καθιερωμένη για τα Χριστούγεννα διανομή τροφίμων στις άπορες οικογένειες του Δήμου, οικογένειες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διανομή έγινε στις άπορες οικογένειες βάσει των στοιχείων που υπάρχουν καταχωρημένα στην Πρόνοια του Δήμου αλλά και νέων που καταχωρούνται καθημερινά, μιας και οι ανάγκες για στήριξη συμπολιτών μας ολοένα και πληθαίνουν.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διώνη», μοιράστηκαν τη Δευτέρα το πρωί τρόφιμα για την αντιμετώπιση των άμεσων βιοτικών αναγκών των άπορων οικογενειών του Δήμου Αρταίων. Κρεατικά, πουλερικά, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη κ.α. δόθηκαν δωρεάν στους πάσχοντες συμπολίτες μας, με στόχο να ανακουφιστούν αυτές τις γιορτινές μέρες και να χαρούν ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι.


Στόχος μας είναι να παρέχουμε στήριξη στους συμπολίτες μας όλο το χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Η Δημοτική Αρχή αναπτύσσει Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, τα οποία, κάθε χρόνο, εντείνονται την περίοδο του Δεκεμβρίου εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μα στόχος είναι να παρέχεται βοήθεια και στήριξη στους άπορους συμπολίτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε η βοήθεια και η στήριξη που παρέχεται να είναι ουσιαστική και όχι τυπική.


Η σχολική κοινότητα με θέρμη ανταποκρίθηκε στην πρώτη δράση του νέου προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων, «ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ», και παρείχε ουσιαστική βοήθεια ώστε να συγκεντρωθούν παιχνίδια για τα άπορα παιδιά του Δήμου μας. Η προσφορά των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας ήταν συγκινητική, αφού τα παιδιά κινητοποιήθηκαν, οργάνωσαν εθελοντικές ομάδες σύμφωνα με το σκοπό του νέου προγράμματος κοινωνικής προσφοράς και συγκέντρωσαν παιχνίδια κάθε είδους. Μάλιστα, η επιθυμία των παιδιών να βοηθήσουν συμμαθητές τους που δεν θα είχαν δώρα αυτά τα Χριστούγεννα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε πολλά από αυτά αγόρασαν καινούρια δώρα για να τα προσφέρουν και έγραψαν ευχές σε κάρτες ώστε να τις λάβουν οι άποροι συμμαθητές τους. Φυσικά, σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οι διευθυντές των σχολείων και οι δάσκαλοι που με εχεμύθεια και διακριτικότητα προσέφεραν στους μαθητές που βιώνουν οικονομική δυσχέρεια τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν, όπως και οι γονείς των μαθητών /μαθητριών που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου Αρταίων αγκαλιάζοντας το νέο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ», ένα πρόγραμμα με ποικίλες καθορισμένες δράσεις στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς προς τους Αρτινούς.


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην προμήθεια τροφίμων και παιχνιδιών:


• Την Περιφέρεια Ηπείρου

• Τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

• Το Σύλλογο Κρεοπωλών Άρτας

• Τα υπερμάρκετ «Αγγέλης»

• Το κατάστημα «Νούτσος»

• Το Δημοτικό Σχολείο Γραμμενίτσας



Άρτα: Διανομή τροφίμων και παιχνιδιών στις άπορες οικογένειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου