23 Δεκεμβρίου 2014

Το φως και οι Αγιο - Βασίληδες δίνουν τον τόνο της γιορτή


Ιωάννινα, λίμνη & νησίΜε το Luminous – Ioannina Light Festival και το Ioannina Santa Run κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών.


Κορυφώνονται μέσα στις γιορτές οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών. Τα Γιάννενα θα «λουστούν» στο φως που φέρνει το 1ο Luminous – Ioannina Light Festival, ενώ εκατοντάδες Αγιο – Βασίληδες  θα τρέξουν στους δρόμους για τα δώρα της καρδιάς στο 1ο Ioannina Santa Run. Παράλληλα και μέχρι την πρωτοχρονιά συνεχίζονται σε κάθε σημείο του Δήμου εκδηλώσεις για μικρούς και για μεγάλους.


Τα Γιάννενα «θα ντυθούν» στο φως:


Τα Γιάννενα πρωτοπορούν και το πρώτο Light Festival στην Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια, έρχεται στην πόλη λίγο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς. Από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργούν έργα στην καρδιά των Ιωαννίνων, στοχεύοντας στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης, των περιοχών φυσικού κάλους και του ιστορικού εμπορικού κέντρου.


Νωρίτερα την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, το φως θα μεταμορφώσει το Ρολόι και το Κάστρο.


Το Ρολόι των Ιωαννίνων με τις έντονες αντιθέσεις φωτός-σκιάς, θερμού- ψυχρού και τις ήπιες εναλλαγές χρωμάτων θα αναδειχθεί στο νυχτερινό αστικό τοπίο, μέσω της χρήσης του φωτός. Ο Ιωάννης Γκέκας είναι ο σχεδιαστής του φωτισμού, μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού στο φημισμένο Bartlett School of Architecture / UCL.


Στα τείχη του Κάστρου, κόκκινες και μπλε λάμπες φθορισμού θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο οπτικό παιχνίδι για τους θεατές. Ο … μεταμορφωτής του Κάστρου είναι ο Παναγιώτης Τομαράς, κινηματογραφιστής και interdisciplinary artist, κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανώτατης Σχολής Καλών της Αθήνας και «ArtScience Interfaculty» από το Royal Conservatory and Royal Academy of Arts [NL].


Το Santa Run βγάζει τους Αγιο-Βασίληδες στους δρόμους:


Εκατοντάδες Αγιο-Βασίληδες θα τρέξουν, στην πόλη το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου. Το 1ο Ioannina Santa Run βγάζει του Αγιο- Βασίληδες στους δρόμους των Ιωαννίνων, για καλό σκοπό. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν μηχανές γραφής για τυφλούς με σύστημα Μπράιγ και όργανα για αθλητές με Αναπηρία. Καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών θα τα διαθέσει εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βορειοδυτικής Ελλάδος και των αθλητικών ομίλων ΑΜεΑ Ιωαννίνων.


Το 1ο Ioannina Santa Run έρχεται στα Γιάννενα και γίνεται υπόθεση μιας ολόκληρης πόλης. Στις 27 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, εκατοντάδες Αγιο-Βασίληδες θα τρέξουν 3,2 χιλιόμετρα στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αμέσως μετά θα γίνει ένα μουσικό πάρτυ στην Πλατεία των Ιωαννίνων.


Το Santa Run θα δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στις γιορτές και ήδη η πανελλαδική προβολή που πετυχαίνει συμβάλει σε αυτό που επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών, να καταστεί η περιοχή ο νούμερο ένα χριστουγεννιάτικος προορισμός.


Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο 1ο IOANNINA SANTA RUN γίνονται στα σημεία:

Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5 – τηλέφωνο 2651 0 72055

FIFTH ELEMENT – Δαγκλή 2 & Παπάζογλου – τηλ. 2651 0 37309

GYMNASTICS – Χ. Τρικούπη 38 – τηλ. 2651 0 78979

CURVES – Κοτοπούλη 62 – ΤΗΛ. 2651 0 36505

Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων


Νούμερα και στολές Αη Βασίλη οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πρωί της ημέρας του αγώνα.

Νέα, πληροφορίες, βίντεο και καθημερινή παρακολούθηση για ότι συμβαίνει με το 1ο IOANNINA SANTA RUN, στο site www.ioanninasantarun.gr και στο facebook/ioanninasantarun


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Τρίτη 23 Δεκεμβρίου:


Εν τω μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Για την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στις 10 το πρωί συνεχίζονται οι επισκέψεις  σχολείων και τα παιδιά συμμετέχουν  σε παιχνίδια, κάλαντα, θέατρο μουσική και δρώμενα συντροφιά το Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του.


«Παραμύθια για να φέρουμε τα όνειρα πίσω…» αφηγούνται ΣΤΟ Αρχοντικό Πυρσινέλλα οι οι παραμυθούδες του ΔΗΠΕΘΙ  13.00 με 14.00 και 18.00 με 19.00


Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάζει κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους δρόμους. Ώρα 11.30 στο Πέραμα, ώρα 13.00 στον Κατσικά στις 13.30 στην Ανατολή και στις 14.30 στην Πεδινή.


Το Γυμνάσιο Μπιζανίου παρουσιάζει «Τα σπάργανα του Χριστού», ώρα 11.00 στο Πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου.


Παραδοσιακή Μουσική ακούγεται από το μουσικό σύνολο του Πνευματικού Κέντρου από τις 13.30 μέχρι τις 14.30 στο πεζόδρομο της Λόρδου Βύρωνος.


Το «Μουσικό Τρίο» του Αλέξη Λώλη από το Πνευματικό Κέντρο,  θα δώσει κέφι και χαρά σε ρυθμούς τάγκο ώρα 19.00 στον πεζόδρομο της οδού Καπλάνη.


Από τις 19.00 έως τις 21.00, ARS NOVA-  Live Pop & Έντεχνη Μουσική ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην οδό Ανεξαρτησίας.


Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την Ειρήνη Δόβα, σοπράνο, και τον Αλέξη Μπάγια, κιθάρα. Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Χριστούγεννα στη  λίμνη με κιθάρα και τραγούδι», η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και ξεκινάει στις 21.00


Στο Θέατρο Καμπέρειο και ώρα 19.00 η Νεανική – Παιδική σκηνή συνεχίζει τις παραστάσεις της «Τουραντό». Ένα έργο του Κάρλο Γκότσι που απολαμβάνουν εξίσου τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Είσοδος με εισιτήριο.



Το φως και οι Αγιο - Βασίληδες δίνουν τον τόνο της γιορτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου