30 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Επιμελητήριο Άρτας


ΆρταΜε χαρούμενες παιδικές φωνές, που γρήγορα έγιναν τραγούδι και Κάλαντα γέμισε το Επιμελητήριο της Άρτας την Παραμονή των Χριστουγέννων.


Τα δημιουργήματα των μαθητών, όχι μόνο άλλαξαν την όψη της αίθουσας, αλλά μετέτρεψαν τους τοίχους σε παλέτα χρωμάτων! Οι μαθητές της Π.Ε. Άρτας έδωσαν ζωντάνια και το δικό τους στίγμα για το πώς βλέπουν & ονειρεύονται τον τόπο τους.


Στη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά και μαζί με τα ξωτικά του Αι Βασίλη έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ξύλα, κουκουνάρια, αποξηραμένα πορτοκάλια, καρύδια, χάντρες, πολύχρωμα χαρτόνια και κορδέλες, ενώ κάποια άλλα ντύθηκαν μικροί σεφ και με τη βοήθεια του Γιάννη Μανίκα από την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος έπλασαν κουραμπιέδες και σοκολατένιες λιχουδιές, που στη συνέχεια πρόσφεραν στους γονείς τους.


Ομάδα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Άρτας έπαιξε και τραγούδησε Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.


Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, στην οποία μετείχαν όλοι οι μαθητές της Άρτας που παρέδωσαν τη δική τους δημιουργία, στο πλαίσιο της δράσης του Επιμελητηρίου «Η Άρτα με τα μάτια των παιδιών» και αναδείχθηκαν τέσσερις τυχεροί.


Το ποδήλατο κέρδισε η Στελίνα Μαλάϊ από το Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, τα τάμπλετ κληρώθηκαν σε δύο μαθητές του Δημοτικού, καθώς από εκεί ήταν οι περισσότερες συμμετοχές. Οι τυχεροί ήταν ο Αντώνης Πάλλας της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και η Χρυσούλα Μπακάλη από την Α΄τάξη του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Βουργαρελίου. Ένα ακόμη τάμπλετ με υψηλότερες δυνατότητες κληρώθηκε μεταξύ των μαθητών της β/θμιας Εκπαίδευσης. Η τύχη χαμογέλασε στη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Πηνελόπη Νικάκη.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς τους, στο «Σπίτι των επιχειρηματιών», επισημαίνοντας πως η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπόρευσης του Επιμελητηρίου με την κοινωνία.


«Το χρέος μας είναι στα παιδιά. Ως χώρα και ως κοινωνία. Χρωστάμε  σε αυτές τις γενιές την ελπίδα, την προοπτική, τη χαρά! Και νομίζω ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χρέος μας.


Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί θέλουμε να δούμε τον κόσμο με τα μάτια των παιδιών.  Σίγουρα θα είναι ένας κόσμος καλύτερος, φωτεινότερος και με περισσότερο χαμόγελο. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα, είναι οι αυριανοί πολίτες, που θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα, ασφαλέστερα, δημιουργικότερα. Στόχος μας δεν είναι ο ανταγωνισμός. Γι αυτό βραβεύουμε την προσπάθεια κι όχι το αποτέλεσμα. Βλέποντας τα έργα τους είμαι σίγουρος ότι έχουν δύναμη θέληση και πάθος. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς κάποια από αυτά τα παιδιά, θα τα ξανασυναντήσουμε στο μέλλον ως μεγάλους δημιουργούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή της διοίκησης να προσφέρει τοπικά προϊόντα και φυσικό χυμό πορτοκάλι, στην παιδική γιορτή, προτρέποντας τους καταναλωτές να τα προτιμούν και τους επαγγελματίες να τα προσφέρουν.


«Στη σημερινή γιορτή προσφέρουμε προϊόντα δικά μας. Αυτά που ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο κι αυτά που δίνουν στην Άρτα ταυτότητα και προοπτική. Είναι σπουδαία προϊόντα που πρέπει κι εμείς να τα βάλουμε στο τραπέζι μας. Πέραν της διατροφικής τους αξίας πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε και να στηρίξουμε την παραγωγή μας. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να πουλήσουμε στους άλλους την παραγωγή μας κι εμείς οι ίδιοι να καταναλώνουμε τυποποιημένα προϊόντα», υποστήριξε.


Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με στόχο να προωθήσει και τη γαστρονομία της περιοχής.


«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση στην Άρτα κι ευχαριστούμε το Επιμελητήριο που ανέλαβε την πρωτοβουλία. Είμαστε στη διάθεσή σας», ανέφερε ο σεφ της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας Γιάννης Μανίκας.


Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδας Γκόρος, αναφερόμενος στη δράση «η Άρτα με τα μάτια των παιδιών», επισήμανε πως η εκδήλωση του Επιμελητηρίου συμβάλλει στη δημιουργική σκέψη των παιδιών.


Η Έκθεση με τα δημιουργήματα των μαθητών θα παραμείνει ανοιχτή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι για περίπου ένα μήνα.


Ευχαριστούμε τις τοπικές επιχειρήσεις για την ευγενική τους χορηγία και συγκεκριμένα τους: Σύλλογο Αρτοποιών Άρτας, Σύλλογο Κρεοπωλών Άρτας, ΒΙΚΗ Α.Ε., ION Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ, ΚΑΡΑΛΗ Α.Ε., ΥΙΟΙ Σ. ΜΠΑΦΑ ΑΒΕΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ, Κ. ΡΟΠΟΚΗ & ΣΤ. ΤΣΟΛΑΚΟ Ο.Ε., Ι. ΜΠΟΧΩΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΑΦΟΙ ΧΡΗΣΤΑΚΗ Ο.Ε., «BLACK PATISSERIE”, “ZOOM SERIE”, «ΜΟΝΟΠΛΙΟ», «ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ», ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΤΑ», Χ. ΛΙΟΓΚΑ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΡΤΑΣ.



Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Επιμελητήριο Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου