27 Ιανουαρίου 2015

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κήρυξε την έναρξη των διασυλλογικών αγώνων κολύμβησης 3d swimming cup Ioannina Dodoni 2015

Την έναρξη των διασυλλογικών αγώνων κολύμβησης 3d swimming cup Ioannina Dodoni 2015 κήρυξε το Σάββατο το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας και Δημήτρης Κατηρτσίδης.


Στους αγώνες προαγωνιστικών – αγωνιστικών κατηγοριών που οργάνωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος Ιωαννίνων, συμμετείχαν σύλλογοι από τα Γιάννενα και άλλες περιοχές της χώρας.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε:


«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων για να κηρύξω σήμερα την έναρξη των αγώνων.


Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά να χαρούνε τη συμμετοχή τους στους αγώνες και να καλωσορίσω όσους έχετε έρθει από μακριά. Η πόλη μας είναι όμορφη και φιλόξενη και σας εύχομαι να περάσετε ευχάριστα. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις τόσα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, να βλέπεις δραστήρια σωματεία και ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά διαθέτουν το χρόνο και την ενεργητικότητα τους για να προσφέρουν διεξόδους σε νέους ανθρώπους.


Το ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο στις σημερινές συνθήκες. Θα έλεγα το αντίθετο. Γιατί γίνονται δύσκολα ακόμα και τα αυτονόητα. Για παράδειγμα το να κρατήσεις ανοιχτό ένα κολυμβητήριο, ένα γυμναστήριο.


Το γνωρίζω ότι προσπαθείτε πολύ γι’ αυτό όλοι οι σύλλογοι και θέλω να ξέρετε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό σας όπου μπορεί να βοηθήσει, είτε δίνοντας πετρέλαιο θέρμανσης ή όπου αλλού μπορούμε.


Η πολιτεία και εμείς, η αυτοδιοίκηση, έχουμε υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε η νεολαία μας να έχει τους κατάλληλους χώρους άθλησης. Στα Γιάννενα είναι αλήθεια πως έχουμε ένα έλλειμμα σ’ αυτό και όπως όλοι γνωρίζουμε το κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο εδώ στο ΕΑΝΚΙ έχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως με το ενεργειακό τους κόστος.


Ως Δημοτική Αρχή μας απασχόλησε αυτό πολύ από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το Σεπτέμβριο. Ερευνήσαμε τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά προγράμματα όπου θα μπορούσε να υποβάλουμε πρόταση, βρήκαμε ότι η καλύτερη λύση δίνεται μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις 3 Νοεμβρίου υποβάλλαμε πρόταση με προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.


Είχαμε μια άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και θεωρώ αποτελεσματικά.

Ελπίζω ότι στους επόμενους αγώνες που θα βρεθούμε να μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι το πρόγραμμα εγκρίθηκε. Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.


Αν καταφέρουμε να προχωρήσουν αυτές οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνει η πρόταση, σημαίνει πως θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και θα υποκαταστήσουμε την καύση του πετρελαίου με φιλικές στο περιβάλλον ενεργειακές μορφές.


Δεν θέλω να σας κουράσω, σας αφήνω να χαρείτε τους αγώνες.


Καλή επιτυχία σε όλους».



Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κήρυξε την έναρξη των διασυλλογικών αγώνων κολύμβησης 3d swimming cup Ioannina Dodoni 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου