29 Ιανουαρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Ιωάννινα και Πρέβεζα

Ελληνική ΑστυνομίαΣυνελήφθησαν δύο ημεδαπές στα Ιωάννινα για κλοπή από σούπερ μάρκετ:


Συνελήφθησαν χθες (28/01/2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές, ηλικίας 66 και 63 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.


Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο γυναίκες την προηγούμενη ημέρα, αφαίρεσαν από κατάστημα – σούπερ μάρκετ, διάφορα προϊόντα, αξίας 750 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν δέκα μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα:


Συνελήφθησαν, χθες (28/01/2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο διακινητές, ένας 30χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Κρανούλα Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε,  οι διακινητές μετέφεραν οργανωμένα συνολικά δέκα αλλοδαπούς μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.


Σημειώνεται ότι ο 29χρονος αλλοδαπός διακινητής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών, πραγματοποίησε αναστροφή και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.  Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης, λίγο αργότερα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κατέπεσε σε παρακείμενο αύλακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες (μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί).


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Την προανάκριση ενεργεί  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στο Μύτικα Πρέβεζας για διακίνηση κάνναβης:


Οι συντονισμένες ενέργειες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (28/01/2015) το πρωί στο Μύτικα Πρέβεζας, ένας  24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 24χρονος αλλοδαπός χθες το πρωί στο Μύτικα Πρέβεζας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε τροχόσπιτο που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– (29) σφραγισμένες συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους (125) γραμμαρίων, έτοιμες για διακίνηση,

– μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (61,6) γραμμαρίων,

– μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

– ένα κινητό τηλέφωνο,

– το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ.


Από την περαιτέρω έρευνα βρέθηκε επίσης στο χώρο και κατασχέθηκε, αποσυναρμολογημένο και κρυμμένο μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Πρέβεζας την 31/07/2014.


Σημειώνεται ότι ο 24χρονος διέμενε παράνομα στην Χώρα και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.


Ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.



ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Ιωάννινα και Πρέβεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου