23 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Ιωαννιτών: Δελτίο τύπου για τις αποδοχές προσωπικού Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΑναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στο καλλιτεχνικό προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Γκόγκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα Εκπαιδευτικά του τμήματα (Δημοτικό Ωδείο, Φιλαρμονική, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Εικαστικό Εργαστήρι, Τμήμα Παραδοσιακών Χορών) που παρέχουν καλλιτεχνική παιδεία στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά και στους ενήλικες του Δήμου μας.


Ως Δ.Σ. της επιχείρησης στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και επιχειρούμε, στο μέτρο του δυνατού και όσο το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μας το επιτρέπει, να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους.


Η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στο καλλιτεχνικό προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της διοίκησης, καθώς τον έλεγχο των σχετικών ενταλμάτων ασκεί ανώτερη δικαστική αρχή (Επίτροπος).


Σημειωτέον ότι οι αποδοχές του καλλιτεχνικού προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου καταβάλλονται κανονικά και εντός της νόμιμης προθεσμίας.


Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ταχεία επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος που ταλανίζει τους εργαζόμενους και δυσχεραίνει τη λειτουργία των δομών του Πνευματικού Κέντρου.


Ως εκ τούτου, καλούμε το καλλιτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης να επιστρέψει στις θέσεις του διακόπτοντας την αποχή από τα καθήκοντά τους, η οποία κανέναν δεν ωφελεί. Αντίθετα, ταλαιπωρεί γονείς και παιδιά που έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους αυτό το ίδιο καλλιτεχνικό προσωπικό».


Που οφείλεται το πρόβλημα:


Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν έχει να κάνει με ευθύνες ή καθυστερήσεις της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, ούτε με οικονομική αδυναμία της επιχείρησης να καταβάλει τις αποδοχές στο καλλιτεχνικό προσωπικό που υπέγραψε στις 10 Νοεμβρίου 2014 σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με την επιχείρηση.


Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δημιουργείται εξαιτίας της ολιγωρίας της πολιτείας που διατηρεί αδιαβάθμητα τα πτυχία μιας μεγάλης κατηγορίες καλλιτεχνικού προσωπικού, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ το Ενιαίο Μισθολόγιο.


Ο αρμόδιος Επίτροπος που ασκεί τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής, δεν ενέκρινε το σχετικό ένταλμα του Πνευματικού Κέντρου με το οποίο εμπρόθεσμα θα καταβάλλονταν οι αποδοχές στους συμβασιούχους εργαζόμενους.


Να σημειωθεί ότι έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα και υπήρξαν επανειλημμένες επαφές του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου με τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.



Δήμος Ιωαννιτών: Δελτίο τύπου για τις αποδοχές προσωπικού Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου