19 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτη επιχορήγηση 3,5 ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Θ. ΜπέγκαςΆμεσα και συντονισμένα ο Δήμος Ιωαννιτών, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες, κινήθηκαν για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος.


Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας ο Δήμος έχει κινήσει όλες τις τυπικές διαδικασίες στα αρμόδια Υπουργεία και έχει υποβάλει αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε «να αποζημιωθεί η ιδιωτική περιουσία και να αποκατασταθεί η δημόσια περιουσία», όπως είπε.


Ο Δήμαρχος μίλησε για τις εκτεταμένες ζημιές στην παραλίμνια περιοχή και σε άλλα σημεία του Δήμου κι ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον υπηρεσιακό μηχανισμό που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο μας.


Αναφέρθηκε δε και στην κατάρρευση της γέφυρας Πλάκας, ενημερώνοντας το σώμα πως επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για να του δηλώσει πως «ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού».


Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα «που είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνονται όλο και συχνότερα», ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε την ανάγκη «θωράκισης» του Λεκανοπεδίου.


«Ελλείψει χωροταξικού σχεδιασμού, η άναρχη δόμηση του Λεκανοπεδίου έχει περιορίσει το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας τον φυσικό χώρο αποταμίευσης υδάτων (υγρολίβαδα) ή φυσικής αποστράγγισης (καταβόθρες). Η πιο πρόσφατη μελέτη Αποστράγγισης του Λεκανοπεδίου είναι αυτή που συντάχθηκε το 1966 από το Υπουργείο Γεωργίας. Είναι απαραίτητη η εκπόνηση μιας νέας υδρολογικής μελέτης -καθώς έχει αλλάξει η γεωμορφολογία του εδάφους- που θα μας υποδείξει και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα», είπε – μεταξύ άλλων – ο Δήμαρχος.



Έκτακτη επιχορήγηση 3,5 ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου