24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Ιωάννινα

Ελληνική ΑστυνομίαΣύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων, στην Πεδινή Ιωαννίνων:


Συνελήφθη, χθες (23/02/2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για δύο διαδοχικές διαρρήξεις σε καφενείο και πρατήριο άρτου, στην Πεδινή Ιωαννίνων.


Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος μετά τα μεσάνυκτα της 23/02/2015, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές διαρρήξεις στην Πεδινή Ιωαννίνων, η πρώτη σε καφενείο, όπου εισήλθε, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και η δεύτερη σε πρατήριο άρτου, όπου προσπάθησε να εισέλθει με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.


O δράστης προσήχθη χθες (23-02-2015) το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και ομολόγησε τις πράξεις του.


Μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας:


Συνελήφθησαν, χθες (23/02/2015) το μεσημέρι στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30 και 15 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, στην καρότσα του οποίου υπήρχαν κλεμμένα αντικείμενα.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί νωρίτερα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν ατσαλένιες βέργες, ερπύστριες μπουλντόζας και διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος.


Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη.


Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.


Εντοπίστηκε σε παραλία στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός:


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε την 21/02/2015 το μεσημέρι σε παραλία στη θέση «Φτελιά» στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν τέσσερις (4) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν πενήντα (50) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (55.842) κιλών.


Επίσης, στο ίδιο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», με γεμιστήρα που περιείχε 30 φυσίγγια και ένα φουσκωτό σκάφος.


Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.



ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου