27 Φεβρουαρίου 2015

Ιωάννινα: Εκδηλώσεις στο "Θυμωμένο Πορτραίτο"

Παρασκευή 27/2 στις 19.30 Θυμωμένο Πορτραίτο Καποδιστρίου 20:


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Δημητρούδη “ο δικηγόρος του διαβόλου”, που περιέχει κείμενά του από την στήλη “δαιμονικά” της εφημερίδας “η εποχή”.


Την… πυρά θα ανάψει η τρόικα (συγγνώμη, ο θεσμός) της Ιεράς Εξέτασης, που θα αποτελείται από: τον Στέργιο Λαλίδη, άσπονδο φίλο του συγγραφέα, τον (πολύ φοβάμαι!) δικηγόρο του δικηγόρου του διαβόλου, Γιάννη Παπαδημητρίου και το Γιάννη Σδράνη στον απεχθή ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου του δικηγόρου του διαβόλου. Θα ακολουθήσει (αν όλα πάνε καλά…) λαϊκό γλέντι καθοσιώσεως με κιθάρα, ακορντεόν και μαχαίρια.


Πρόκειται για πολιτικά – κοινωνικά κείμενα/χρονογραφήματα (2005-2014) από τη στήλη «δαιμονικά» της εφημερίδας «Η Εποχή» του Πάνου Δημητρούδη. Τα κείμενα είναι ιδιαίτερα πρωτοπρόσωπα, ανάγονται σε ζητήματα που σε καίνε, αποτελούν μια ακτινογραφία σκέψης και συναισθημάτων, που η υπογραφή «Ο δικηγόρος του διαβόλου» έδωσε μια μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και κριτικής διάθεσης.


Είναι χωρισμένα σε πέντε ενότητες: Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, Αριστερά και Κινήματα, το κίνημα των Αγανακτισμένων, το εκπαιδευτικό κίνημα και τέλος τα Χρονογραφήματα, μια ποικιλία θεμάτων με πολιτικό υπόβαθρο κι αιρετικές προθέσεις, που παρακολουθούν και κριτικάρουν την επικαιρότητα, προβάλλουν προσωπικά βιώματα, αναδεικνύουν άγνωστους τόπους για την ελίτ αριστερά – όπως το λαϊκό τραγούδι και τους ανθρώπους του – και φωτίζουν την ζωή και την προσφορά σημαντικών προσώπων.


Σπύρος Γραμμένος στο Θυμωμένο Πορτραίτο! – 28/2 Σάββατο & 1/3 Κυριακή στις 22:00!


είσοδος: 5 ευρώ


Ένα κάρο τιράντες κι ένα μάτσο λεβέντες μάζεψε πάλι ο γραμμένος και τα εκθέτει όλα στο πάλκο του Θυμωμένου Πορτραίτου παίζοντας καινούρια(!) τραγούδια που δεν υπάρχουν στο γιουτιούμπ, αλλά και παλιά που έχουν ανέβει κατά καιρούς στο παγκόσμιο τοπ τεν(που φτιάχνει με τους φίλους του κάθε καλοκαίρι πριν πάνε για ψάρεμα)!


Στην φάση τον συνοδεύει ο μπλόγκερ pitsirikos με κείμενα που φιλοτέχνησε ειδικά για την περίσταση και εκτός αυτού, είναι και στα ντεκς (ψηφιακά και όχι σε φυσική μορφή) πριν την παράσταση, στο διάλειμμα, και μετά τη λήξη παίζοντας μουσικές που όλοι έχουμε αγαπήσει, χορέψει, ξεχάσει, χτυπήσει, ξενερώσει, στραβοκαταπιεί ακούγοντάς τες σε κάποιο μπαρ, κλαμπ, καφέ, ασανσέρ, σούπερ μάρκετ ή ιατρείο.


Στα όργανα ανάλογα την περίσταση είναι οι:

– Λαγδάς Βασίλης Κιθάρες και ότι άλλο χρειαστεί

– Καλκάνης Χρήστος Κλαρινέτο, Μελόντικα και ότι άλλο χρειαστεί.


Έκθεση γραφιστικής του Γιάννη Ταγματάρχη Μ5 digital art exhibition



Ιωάννινα: Εκδηλώσεις στο "Θυμωμένο Πορτραίτο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου