19 Φεβρουαρίου 2015

Πολιτική απόφαση για παρέμβαση του Δήμου στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΣτο θέμα του Γιαννιώτικου Σαλονιού με αφορμή την «εισβολή» αγνώστων στο χώρο και τον βανδαλισμό του, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.


Υπενθύμισε πως τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καμία νομική δυνατότητα να παρέμβει στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και το Πάρκο Πυρσινέλλα, μετά την απαράδεκτη παρέμβαση του Δασαρχείου που διεκδικεί την έκταση, την προσφυγή του Δήμου στη Δικαιοσύνη και την δικαστική εκκρεμότητα της υπόθεσης.


Με δεδομένο ότι η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της αναβολής με αίτημα του αντίδικου και άρα της διαιώνισης της εκκρεμότητας, ο Δήμαρχος ήταν σαφής λέγοντας:


«Ανεξάρτητα της δικαστικής εκκρεμότητας παίρνουμε την πολιτική απόφαση, ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι και το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκουν στο Δήμο και τους πολίτες. Ζητάω τη συμπαράσταση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε μια συμβολική πράξη ο Δήμος θα προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση και τη λειτουργία του χώρου».


Στη θέση αυτή δήλωσαν αρωγοί όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο κ. Μπέγκας είπε επίσης ότι «άμεσα η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί για να κατοχυρώσει το αναφαίρετο δικαίωμα της να είναι ιδιοκτήτης του χώρου».


Οι υπηρεσίες του Δήμου θα καθαρίσουν το χώρο και θα μπει λουκέτο στα κτίρια, «ακόμη κι αν το νομικό πλαίσιο δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».


Ο Δήμαρχος κατέληξε ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση από τη νέα πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε το Γιαννιώτικο Σαλόνι και το Πάρκο Πυρσινέλλα να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς να αναμένεται η δικαστική έκβαση της υπόθεσης.



Πολιτική απόφαση για παρέμβαση του Δήμου στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου