27 Φεβρουαρίου 2015

Χαιρετισμός Θωμά Μπέγκα στην τελετή έναρξης του συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Θ. ΜπέγκαςΠανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας – Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα στην τελετή έναρξης (ξενοδοχείο Du Lac 26/2/2015):


«Κύριοι εκπρόσωποι των Αρχών

Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι,


Με χαρά υποδεχόμαστε στα Γιάννενα το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.


Έχω μιλήσει όλες αυτές τις μέρες με αφορμή το συνέδριο, για τη σημασία που δίνουμε στη «φιλοξενία» τέτοιου επιπέδου και κύρους επιστημονικών διοργανώσεων στην πόλη μας.


Σήμερα, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών σας, θέλω να σας συστήσω τον τόπο μου και να αναφερθώ σε αυτά που μας κάνουν ειλικρινά πολύ περήφανους.


Τα Γιάννενα και η ευρύτερη περιοχή, είναι ένας τόπος με ελκυστικό παρελθόν και δυναμικό παρόν.


Με ταυτότητα, κουλτούρα και ομορφιά ξεχωριστή.


Με παράδοση πλούσια. Με σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.


Θα το διαπιστώσετε όσοι μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά και το γνωρίζετε ήδη όσοι έρχεστε ξανά και ξανά.


Η λίμνη, τα ποτάμια, τα βουνά, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαχρονικής ταυτότητας μας. Όλα αυτά συνδυάστηκαν τα τελευταία χρόνια με υποδομές που ενισχύουν στον επισκέπτη το προφίλ της περιοχής και δίνουν τη δυνατότητα μιας άψογης φιλοξενίας, προσφέροντας πολλά και διαφορετικά είδη εμπειριών.


Όμως δεν είμαστε περήφανοι μόνο για όσα μας χάρισε η φύση και μας κληροδότησε το παρελθόν. Είμαστε περήφανοι, για το σύγχρονο δυναμικό παρόν της περιοχής μας, που δημιουργεί αισιοδοξία για το ελπιδοφόρο μέλλον της.


Συμβάλλουν τα μέγιστα στη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης μας, το Πανεπιστήμιο και τα δύο νοσοκομεία μας.


Και μιας και απευθύνομαι σε γιατρούς από όλη την Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεται το υψηλό επίπεδο της Ιατρικής σχολής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, που έχουν καταστήσει τα Γιάννενα ένα σημαντικό ιατρικό κέντρο με πανελλήνια εμβέλεια.


Κι είμαι βέβαιος ότι αυτή η φήμη είναι που έλκει στα Γιάννενα μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις, όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.


Με αυτές τις σκέψεις θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω στα Γιάννενα, να ευχηθώ καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις εργασίες σας.


Σας ευχαριστώ.»



Χαιρετισμός Θωμά Μπέγκα στην τελετή έναρξης του συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου