20 Μαΐου 2015

Ιωάννινα: Εκατοντάδες παιδιά προσέρχονται για δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους στον «Ιπποκράτη»

Τη σημασία του προληπτικού ιατρικού ελέγχου, αλλά και τη σπουδαιότητα των συνεργασιών στο επίπεδο της κοινωνικής προσφοράς, τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, που επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».


Υπενθυμίζουμε ότι το κινητό πολυιατρείο για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία και θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποιώντας προληπτικούς οδοντιατρικούς, παιδιατρικούς, οφθαλμολογικούς και ωτορινολαρυγγολογικούς ελέγχους σε παιδιά.


Τη δράση υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την εθελοντική εργασία γιατρών των Ιωαννίνων.


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, έκανε λόγο για «μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία του ΟΚΠΑΠΑ», η οποία δίνει το παράδειγμα «της αντίληψης που έχει η Δημοτική Αρχή για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες εποχές στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».


Τόνισε επίσης πόσο σημαντικές είναι οι συνέργιες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, αναφερόμενος με θερμά λόγια στη διαρκή συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ με το «Χαμόγελο του Παιδιού».


Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά κι όχι μόνο σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των προληπτικών ιατρικών ελέγχων, ενώ αναφέρθηκε στην «εκπληκτική προσέλευση».


Ήδη μέχρι το μεσημέρι της 3ης μέρας του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στα Γιάννενα, εξετάστηκαν περίπου 450 μεμονωμένα παιδιά και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται καθώς από αύριο είναι προγραμματισμένη η προσέλευση σχολείων.


Ο κ. Μπέγκας συνομίλησε με τους εκπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τους εθελοντές γιατρούς και τους ευχαρίστησε θερμά, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του ΟΚΠΑΠΑ γιατί – όπως είπε – «σε μια πολύ δύσκολη εποχή δίνουμε με επιτυχία τις εξετάσεις στην κοινωνία».


Σωτήριος ο προληπτικός έλεγχος:


«Ο προληπτικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός και αξίζει τον κόπο αυτές οι πρωτοβουλίες να αγκαλιάζονται από την τοπική κοινωνία», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης.


Για να υπογραμμίσει τη σωτήρια σημασία των προληπτικών ελέγχων, ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα παιδιών που ο έλεγχος στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» ανέδειξε ιατρικά προβλήματα τα οποία αγνοούσαν οι γονείς κι έτσι μετά τις εξετάσεις παραπέμφθηκαν άμεσα για την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.


Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ αναφέρθηκε στο «σοβαρό έργο» που πραγματοποιεί ο Οργανισμός, όπου εκτός όλων των άλλων υλοποιεί δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα της πρόληψης.


Κλείνοντας ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους γιατρούς, τους εκπροσώπους από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους γονείς.


Υπενθυμίζουμε ότι το κινητό πολυιατρείο για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων μέχρι και την Παρασκευή.


Τα παιδιά εξετάζονται μετά από απαραίτητη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων και κατόπιν ραντεβού τα οποία κλείνονται στα τηλέφωνα 2651304760-2651304761.



Ιωάννινα: Εκατοντάδες παιδιά προσέρχονται για δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους στον «Ιπποκράτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου