21 Μαΐου 2015

Bloomberg: Η Μέρκελ ετοιμάζει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς


Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η καγκελάριος σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό αν επιτευχθεί συμφωνία. Βασικός λόγος για αυτή την κίνηση θα είναι η πίεση μιας πιθανής “εξέγερσης” του ενός τρίτου της κοινοβουλευτικής της ομάδας, η οποία επηρεάζεται από τις τάσεις που θέλουν η Γερμανία να σκληρύνει τη στάση της προς την Ελλάδα.


Η Μέρκελ θα επιχειρήσει με αυτόν τον τρόπο να εξηγήσει η ίδια γιατί είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας η διάσωση της Ελλάδας και να αμβλύνει τις κινήσεις ανταρτών βουλευτών της. Σύμφωνα με αξιωματούχος που επικαλείται το Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος σε αυτό το διάγγελμα, θα εξηγήσει στο γερμανικό λαό τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την αστάθεια της περιοχής, έτσι όπως θα αναδειχθούν σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ.


Ήδη αυτό αποτελεί μία επιβεβαίωση της καλή τακτικής που η κυβέρνηση επέδειξε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, προσπαθώντας όχι μόνο να παρουσιάσει το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα ως ευρωπαϊκό αλλά και όχι ως αποκλειστικά οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό.


Όπως σημειώνει το άρθρο, η επιθυμία της Μέρκελ είναι να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και είναι αποφασισμένη να πάρει το ρίσκο γνωρίζοντας το επίπεδο της αγανάκτησης στη Γερμανία προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, μετά από τέσσερις μήνες μικροπολιτικής. Η Καγκελάριος άλλωστε πιστεύει πως το να εγκαταλείψει τώρα την Ελλάδα, θα σημαίνει «πισωγύρισμα» για την Ευρώπη στην κρίση, ενώ θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, όπως μεταδίδει το Κουτί της Πανδώρας.


Πηγή: rizopoulospost.com



Bloomberg: Η Μέρκελ ετοιμάζει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου