21 Μαΐου 2015

Συνεδριάζει με εντατικούς ρυθμούς το Brussels Group

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς


Στα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης έχει επικεντρωθεί το Brussels Group προκειμένου να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Για αυτό το λόγο τα τεχνικά κλιμάκια των διαπραγματεύσεων δουλεύουν νυχθημερόν.


«Καλά πληροφορημένες ελληνικές πηγές», όπως τις αναφέρει και τις επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών θα συνεχιστούν ανελλιπώς ως και το Σάββατο, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να διαρκέσουν περισσότερο. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει στη σύγκληση έκτακτου Eurogroup πριν τις αρχές Ιουνίου, το οποίο με δήλωσή του θα καταγράψει πρόοδο και προοπτική για συνολική συμφωνία. Ελληνικές πηγές εκτιμούσαν ότι μια τέτοια δήλωση από πλευράς Eurogroup, θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να αυξήσει το όριο στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας.


Τα θέματα που παίζουν ακόμη στη διαπραγμάτευση σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες είναι ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, το δημοσιονομικό κενό, τα πρωτογενή πλεονάσματα και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.


Πηγή: rizopoulospost.com



Συνεδριάζει με εντατικούς ρυθμούς το Brussels Group

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου