25 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων των Μαρμάρων

epirusnewsΗ επιτροπή αγώνα των κατοίκων των Μαρμάρων, εναντία στην ίδρυση εργοστασίου Συνθετικού Αερίου (SynGas), χαιρετίζει την ομόφωνη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην γίνει το εργοστάσιο, στην συνεδρίαση της 20/5.


Εκτιμούμε θετικά το γεγονός ότι η προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που γνωμοδότησε θετικά υπέρ της κατασκευής, ανατράπηκε ομόφωνα, παρά τις διαφορετικές τελικές ψηφοφορίες, εκτιμούμε θετικά ότι ο Δήμος αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό μας, στον αγώνα που ξεκινήσαμε.


Είναι γεγονός ότι η απόφαση αυτή επιβλήθηκε από τον κοινό αγώνα όλων των κατοίκων των Μαρμάρων για να σώσουμε το περιβάλλον και τις ζωές μας όχι μόνο στα Μάρμαρα, αλλά και σε όλο το Λεκανοπέδιο. Αλλά και η ανατροπή, της αρχικά ομόφωνης απόφασης της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας, από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και μέλος της συμπολίτευσης.


Εμείς οι κάτοικοι των Μαρμάρων δεν είμαστε αντίθετοι, σε οποιαδήποτε νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται και βελτιώνει την ζωή μας. Είμαστε αντίθετοι όμως σε τέτοιες δραστηριότητες που πρόχειρα, αντικοινωνικά και αντιεπιστημονικά, καταστρέφουν ζωές, περιβάλλον και τοπικές οικονομίες.


Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονος και πιο ενωτικός μέχρι την τελική δικαίωση μας. Καλούμε όλον τον Γιαννιώτικο λαό, τους φορείς και τα κόμματά του, να συμπαραταχθούν για το κοινό καλό.



Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων των Μαρμάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου