16 Ιουνίου 2015

Δελτίο τύπου των Τομεακών Οργανώσεων Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ για τα 100 του Κ.Κ.Ε.

KKEΣτο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, τιμάμε τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα) με μεγάλη πολιτική εκδήλωση- συγκέντρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Ιουνίου στην Άρτα με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ο Άρης Βελουχιώτης έδωσε τη ζωή του πριν από 70 χρόνια, στις 16 Ιουνίου 1945 στη Μεσούντα της Άρτας, μαχόμενος για τη λευτεριά και το δίκιο του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ο Άρης Βελουχιώτης που το  όνομα του έγινε θρύλος για το λαό, ήταν γέννημα θρέμμα του ΚΚΕ, ηγήθηκε του ένοπλου λαϊκού αντιφασιστικού αγώνα ως στέλεχος του και με εντολή του κόμματος. Η ζωή και η πορεία του ταυτίζεται με την ηρωική διαδρομή του ΚΚΕ, για αυτό και κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον Άρη από το ΚΚΕ πολύ περισσότερο να τον στρέψει εναντίον του.


Η τραγική του θυσία δεν πήγε χαμένη. Εμπνέει και σηματοδοτεί τον ασυμβίβαστο αγώνα για τα λαïκά δικαιώματα, την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τη νίκη του λαού, το σοσιαλισμό. Σε αυτό τον δρόμο και με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμούν σήμερα τον Άρη Βελουχιώτη. Κρατώντας ψηλά τα ιδανικά που υπηρέτησε. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για τις αντίστοιχες σύγχρονες μάχες και σύγχρονες θυσίες. Για να μην περάσει στο λαό η μοιρολατρία, τα νέα μνημόνια και συμφωνίες προς όφελος των μονοπωλίων. Να μη τυλιχτεί ο λαός και η χώρα στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που φέρνουν και πάλι πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά οι σύγχρονοι φασίστες- ναζιστές. Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, οργανώνοντας την πάλη του για την ανάκτηση των απωλειών του, τις σύγχρονες ανάγκες του, για τη μόνη διέξοδο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, το σοσιαλισμό.


Στο πρόσωπο του Άρη Βελουχιώτη τιμάμε όλους τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τους αγωνιστές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι.


Καλούμε τους παλαίμαχους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, τους απογόνους τους, τους εργαζόμενους, άνεργους, τα νέα παιδιά, τις λαϊκές οικογένειες των Ιωαννίνων να συμμετέχουν στην μεγάλη πολιτική εκδήλωση – συγκέντρωση στις 20 Ιούνη στην Άρτα στην Πλ. Σκουφά στις 8 το βράδυ, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει γλέντι.


Η αναχώρηση των πούλμαν από τα Γιάννενα για την εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στις 5μμ, από τη Νομαρχία. Την Κυριακή διοργανώνουμε επίσκεψη και κατάθεση στεφανιών στις 9:30 το πρωί στο μνημείο των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στις Μελάτες Άρτας και στις 11.30 στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας.


Το Συμβούλιο Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας- Λευκάδας της ΚΝΕ  τιμά τη σημερινή μέρα, 16 Ιουνίου, την ημέρα που έδωσε τη Ζωή του μαχόμενος ο Άρης Βελουχιώτης κηρύσσοντάς την ως μέρα Κόκκινης προσφοράς στο ΚΚΕ, στο λαό στη νεολαία. Διοργανώνουμε μαζί με την Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, πορεία προς το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στην πλ. Άρη Βελουχιώτη ( ή Πλ. Ομήρου) από την Περιφέρεια (Παλιά Νομαρχία) πορεία, στις 19:00. Θα γίνει κατάθεση στεφανιών από τις οργανώσεις και σύντομος χαιρετισμό από τον Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θάνο Μπίμπα.



Δελτίο τύπου των Τομεακών Οργανώσεων Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ για τα 100 του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου