15 Ιουνίου 2015

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων» διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΈνα θέμα που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αφορά στη «Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων», πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τη Σχολή Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών.


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.


Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στην Ημερίδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολίτες και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς αφορά στην διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Παρουσιάζει όμως μεγάλο ενδιαφέρον και για ειδικές ομάδες όπως Νοσοκομεία, γιατρούς και οδοντιάτρους, και επαγγελματίες που παράγουν επικίνδυνα απόβλητα, καθώς θα αναπτυχθεί γενικά η υπόθεση της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, αλλά και ειδικά των ιατρικών και οδοντιατρικών αποβλήτων.


Θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένα στοιχεία η διαδικασία της ανακύκλωσης και η προοπτική της στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης από διακεκριμένους επιστήμονες θα εξειδικευτεί η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία.


ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»:

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 – Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» (Προεδρείο: Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μαργαρίτα Τζαφλίδου, Κοσμήτωρ Σχολής Επιστημών Υγείας, Γεώργιος Πηλίδης, Καθηγητής Τμήματος ΒΕΤ)

– 10.30: Χαιρετισμοί

– 11.00: Ανακύκλωση στον Δήμο Ιωαννιτών (Δημήτριος Κατηρτσίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου)

– 11.20: Ορθολογική συλλογή ανακυκλούμενων υλικών (Εκπρόσωπος Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης)

– 11.40: Επικίνδυνα απόβλητα – Επιπτώσεις στη υγεία και διαχείρισή τους (Γεώργιος Πηλίδης, Καθηγητής Τμήματος ΒΕΤ, Π.Ι.)

– 12.00: Διαχείριση ιατρικών και οδοντιατρικών αποβλήτων (Ευάγγελος Βουδριάς, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης)

– 12.40: Συζήτηση

– 13.30: Λήξη ημερίδας -Συμπεράσματα


Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.



Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων» διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου