18 Ιουνίου 2015

Ενδιαφέροντα θέματα για τη Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων

Πρόσκληση συμμετοχής στην Ημερίδα για τη «Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων» που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απηύθυναν με σημερινή τους συνέντευξη τύπου η Κοσμήτορας της Σχολής, Μαργαρίτα Τζαφλίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης και ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Γιώργος Πηλίδης.


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.


Όπως εξήγησε ο κ. Πηλίδης το ξεχωριστό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ημερίδα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στα επικίνδυνα απόβλητα στερεά και υγρά, μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί επί πολλά χρόνια με τη συγκεκριμένη κατηγορία αποβλήτων. Είτε πρόκειται για υγρά απόβλητα, όπως για παράδειγμα τα στραγγίσματα των ΧΥΤΑ, είτε πρόκειται για στερεά, όπως είναι απόβλητα νοσοκομείων, ιατρείων και οδοντιατρείων, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία όταν δεν γίνεται σωστή διαχείριση τους.


Τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Δήμου Ιωαννιτών, τόνισαν τόσο η Κοσμήτορας κ. Τζαφλίδου, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Κατηρτσίδης, λέγοντας ότι η εν λόγω ημερίδα είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν, με θεματολογία που ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία.


Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το εξής:


ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» (Προεδρείο: Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μαργαρίτα Τζαφλίδου, Κοσμήτωρ Σχολής Επιστημών Υγείας, Γεώργιος Πηλίδης, Καθηγητής Τμήματος ΒΕΤ)

– 10.30 Χαιρετισμοί

– 11.00 Ανακύκλωση στον Δήμο Ιωαννιτών (Δημήτριος Κατηρτσίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου)

– 11.20 Ορθολογική συλλογή ανακυκλούμενων υλικών (Εκπρόσωπος Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης)

– 11.40 Επικίνδυνα απόβλητα-Επιπτώσεις στη υγεία και διαχείρισή τους (Γεώργιος Πηλίδης, Καθηγητής Τμήματος ΒΕΤ, Π.Ι.)

– 12.00 Διαχείριση ιατρικών και οδοντιατρικών αποβλήτων (Ευάγγελος Βουδριάς, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης)

– 12.40 Συζήτηση

– 13.30 Λήξη ημερίδας – Συμπεράσματα


Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.



Ενδιαφέροντα θέματα για τη Διαχείριση Αστικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου