18 Ιουνίου 2015

Δήμος Δωδώνης: Οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες

epirusnewsΔημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες οριοθετούνται οι περιοχές και ορίζεται η χορήγηση στεγαστικής βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις και από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.


Οι περιοχές του Δήμου Δωδώνης που περιλαμβάνονται στην απόφαση για τις κατολισθήσεις είναι οι ακόλουθες:

α) Δημοτική Ενότητα Αγ. Δημητρίου:

– Τοπικές Κοινότητες Μυροδάφνης και Σκλίβανης


β) Δημοτική Ενότητα Δωδώνης:

– Τοπική Κοινότητα Αγ. Αναστασίας


γ) Δημοτική Ενότητα Λάκκα Σουλίου:

– Τοπικές Κοινότητες Αρδόσεως, Αχλαδεών, Ελάφου, Μπεστιάς, Ρωμανού και Σιστρουνίου


δ) Δημοτική Ενότητα Σελλών:

– Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ανδρέα, Αγίου Νικολάου, Ανθοχωρίου, Βαλανιδιάς, Ζωτικού, Καταμάχης και Παρδαλίτσης


Σύμφωνα με όσα ορίζονται, οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού, μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2016.


Η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο που χορηγείται από πιστωτικά ιδρύματα.


Σημειώνεται ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του φετινού χειμώνα δεν περιλαμβάνεται κανένας οικισμός του Δήμου Δωδώνης.


Τα κριτήρια στεγαστικής συνδρομής δεν διαφοροποιούνται, ωστόσο για τον Δήμο Δωδώνης αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί ούτε η Τοπική Κοινότητα Επισκοπικού, όπου οι ζημιές ήταν εκτεταμένες.


Ο Δήμος θεωρεί ότι υπήρξε μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην οριοθέτηση των περιοχών, ενώ η στεγαστική συνδρομή που ορίζεται, επί της ουσίας δεν αποτελεί επαρκές κίνητρο, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.


Εξ αρχής άλλωστε, ο Δήμος Δωδώνης, είχε τονίσει πως δεδομένης της οικονομικής κατάστασης των πληγέντων, θα έπρεπε να δοθεί κρατική αρωγή με ποσοστό 100% για την ανέγερση ή την αγορά κατοικίας.



Δήμος Δωδώνης: Οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου