15 Ιουνίου 2015

Η ασφάλεια των δημοτών της Άρτας στο επίκεντρο των συζητήσεων του Δημάρχου Αρταίων με το Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Μετανάστες, Ρομά, δημοτική αστυνομία, μικροπαραβατικότητα και αστυνόμευση στους πεζοδρόμους τέθηκαν επί τάπητος από το Δήμαρχο Αρταίων

Το Δημαρχείο Άρτας επισκέφτηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ήπειρο, με στόχο να προχωρήσει στην καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή σχετικά με την αστυνόμευση και γενικότερα την προστασία του πολίτη, ώστε εν συνεχεία να δρομολογηθούν παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές.


Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραϊτσης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχος Δημήτριος Κατσιάφτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, Ταξίαρχος Κώστας Σκούμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αθανάσιος Μικρούλης κ.α.


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Δήμαρχος Αρταίων, σε μια διεξοδική συζήτηση, έθεσαν επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο σχετικά με την προστασία του πολίτη, αφού για το Δήμο Αρταίων αποτελεί προτεραιότητα η ασφάλεια των δημοτών σε όλες τις ενέργειες, και ως εκ τούτου,  η Δημοτική Αρχή σε κάθε βήμα της, σε κάθε δράση της κινείται με κύριο γνώμονα την προστασία των πολιτών της Άρτας. Μετανάστες, Ρομά, δημοτική αστυνομία, μικροπαραβατικότητα και αστυνόμευση στους πεζοδρόμους ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από το Δήμαρχο Αρταίων.


Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιρογιάννης μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε «Σήμερα, υποδεχτήκαμε το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη και τον ενημερώσαμε για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως το θέμα των μεταναστών και της αστυνόμευσης της περιοχής μας, γιατί υπάρχει μικροπαραβατικότητα και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Άλλο ένα θέμα για το οποίο τον ενημερώσαμε είναι αυτό των Ρομά που υπάρχουν στην περιοχή μας, για τους οποίους ο Δήμος Αρταίων έχει προεντάξει ένα έργο της τάξεως των 600.000 ευρώ μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο να τους παρέχουμε συμβουλευτική και επαγγελματική κατάρτιση για να τους εντάξουμε ομαλά στην Αρτινή κοινωνία και να συνυπάρξουμε αρμονικά. Φυσικά, αναφερθήκαμε και στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.


Στο παρελθόν υπήρχαν στο Δήμο Αρταίων 19 δημοτικοί αστυνόμοι, ενώ τώρα θα υπάρχουν μόνο 5. Για το λόγο αυτό, προτείναμε να υπάρξουν μικτά κλιμάκια με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να συνεισφέρουν και στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, αναφερθήκαμε στο θέμα του εξοπλισμού, στα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, για τα οποία, όπως μας είπε, θα επιληφθεί του θέματος ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, αλλά και για τη διοικητική στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Αναγνωστάκης μας πρότεινε να ζητήσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να έρθουν για τη στελέχωση άτομα από αυτούς που έμειναν στη διάθεση του Υπουργείου. Το θέμα των πόρων φυσικά, γιατί το Υπουργείο θα καλύπτει τη μισθοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι το 2015 και μετά θα πρέπει η δαπάνη να καλύπτεται από το Δήμο, από τους πολίτες, ενώ εμείς δεν στηρίζουμε την τακτική να συγκεντρώνουμε χρήματα από τους πολίτες δίνοντας κλήσεις. Εμείς θέλουμε η Δημοτική Αστυνομία να παίξει έναν κοινωνικό ρόλο, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για τη χρήση των πεζοδρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στην Άρτα».



Η ασφάλεια των δημοτών της Άρτας στο επίκεντρο των συζητήσεων του Δημάρχου Αρταίων με το Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου