16 Ιουνίου 2015

«Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων»: σειρά για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μετά τις παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων τη σκυτάλη παίρνουν οι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να παρουσιάσουν τις δικές τους θεατρικές δημιουργίες:  την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 8:30’ το βράδυ το Γυμνάσιο Παραμυθιάς ανοίγει την αυλαία με το έργο «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, ενώ την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20  Ιουνίου, ώρα 8:30’ μ.μ. το 2o Λύκειο Ιωαννίνων θα δώσει δύο παραστάσεις με το έργο «Τζένη – Τζένη» των Κ. Πρετεντέρη – Α. Γιαλαμά. Οι παραστάσεις της «Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων» θα συνεχιστούν με το 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων: (Άντον Τσέχωφ «Αίτηση σε γάμο – Αρκούδα – Επέτειος», Δευτέρα 22 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.), το ΓΕΛ Κατσικά (Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», Τετάρτη 24 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.),  το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Θεατρικός όμιλος «Η κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων», Παρασκευή 26 Ιουνίου, 7:00’ μ.μ.), και το Γυμνάσιο Βελισσαρίου (Μάγιας Δεληβοριά «Η Αλφαβήτα της εφηβείας», Δευτέρα 29 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.). Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο θέατρο «Καμπέρειο» και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Παράλληλα με τις παραστάσεις της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» λειτουργεί στο «Καμπέρειο» έκθεση φωτογραφίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Ντύνοντας ένα ρόλο». Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Στασινή Σιώζου, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και συμμετείχαν το 6ο ΕΠΑΛ, το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, ο φωτογράφος κ. Θύμιος Μάντζιος και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων – τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ.


Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δοκιμές της 106ης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που θα παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για την ιλαροτραγωδία του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» που ετοιμάζει το ηπειρωτικό Θέατρο και η οποία με την συμπαράσταση της ΠΕΔ Ηπείρου θα περιοδεύσει σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου θα δοθεί  στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ η επίσημη πρεμιέρα του έργου.



«Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων»: σειρά για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου