27 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση Κώστα Μπάρκα για ακροδεξιούς θύλακες στα Σώματα Ασφαλείας


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέθεσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 ερώτηση προς τους κκ. Υπουργούς Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών με θέμα: «Η ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας και η ανάγκη να τερματιστούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην αναγνώριση και αντιμετώπισής τους».


Η εν ψυχρώ δολοφονία του τριαντατετράχρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μαχαιροβγάλτη φασίστα της Χρυσής Αυγής, έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της ακροδεξιάς και ναζιστικής βίας. Ένα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει επανειλημμένα θέσει και για το οποίο έχει καταθέσει σειρά κοινοβουλευρικών ερωτήσεων, χωρίς ποτέ να έχει λάβει ικανοποιητικές και επαρκείς απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς το κουκούλωμα και η ατιμωρησία είναι σχεδόν πάντα η κατάληξη όλων των ερευνών. Ο μέχρι πρόσφατα ισχυρισμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι δεν υπάρχει ειδικό πρόβλημα με τους νεοναζί, αλλά με τα «άκρα» γενικώς και η άρνηση από μεριάς της ΝΔ της ανάγκης για αντιρατσιστικό νόμο, στάθηκαν «σκαλοπάτια» προς την κατάσταση που «αποκαλύπτεται» σήμερα.


Η στρατηγική εξίσωσης των ναζιστών με την αριστερά ως «επίσημη» κυβερνητική πολιτική, αποθρασύνει την Χρυσή Αυγή. Δημιουργεί την εντύπωση μιας κυβέρνησης που, αντί ν’ ασχοληθεί με τους κινδύνους που δημιουργούνται και με την εξάλειψη του νεοναζιστικού φαινομένου, την απασχολεί περισσότερο μια επικοινωνιακή-προπαγανδιστική επιχείρηση εξίσωσης των ναζιστικών δολοφονικών επιθέσεων με τη δράση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με το ένα χέρι η κυβέρνηση καλεί σε εθνική ενότητα και ομοψυχία την ίδια στιγμή που με το άλλο ταυτίζει τους μαχαιροβγάλτες με ειρηνικούς διαδηλωτές, ταυτίζει αυτούς που μάχονται για μισαλλόδοξες ιδέες με αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους.


Δημιουργούνται, ερωτηματικά για το αν η αστυνομία αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο ή αν κάποιοι έχουν προνομιακή μεταχείριση λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικής συγγένειας. Η παραπάνω απορία ισχυροποιείται και από τα υψηλότατα ποσοστά που έλαβε το νεοναζιστικό μόρφωνα στις περασμένες εκλογές του Ιουνίου στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφιζαν τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.


Δημιουργούνται επίσης ερωτηματικά για το εάν υπάρχει πραγματική κυβερνητική βούληση για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής. Αυτά τα ερωτηματικά θα διαλυθούν μόνον εφόσον εξαλειφθούν τα σημεία επαφής και συνεργασίας μεταξύ κράτους και φασιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων και παταχθεί η ατιμωρησία που λειτουργεί ενισχυτικά σε αυτά τα φαινόμενα.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059

barkas@parliament.gr



Ερώτηση Κώστα Μπάρκα για ακροδεξιούς θύλακες στα Σώματα Ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου