26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Την 24/09/2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, ομάδα διαδηλωτών αντιεξουσιαστικού χώρου, τριακοσίων περίπου ατόμων, πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.


Από το χώρο του επεισοδίου, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά είκοσι (20) άτομα.


Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ο 39χρονος ιδιοκτήτης και όταν προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να αναγνωρίσει τους προσαχθέντες, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε τρεις νεαρές ημεδαπές, χτυπώντας αυτές στο πρόσωπο.


Ο 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης ενώ υπέβαλλε έγκληση σε βάρος των τριών ημεδαπών για εξύβριση, οι οποίες και συνελήφθησαν.


Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη υλοτομία σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων:


Συνελήφθη την 24/09/2013 το πρωί σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη υλοτομία, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατελήφθη την 24/09/2013 το πρωί σε δασική περιοχή στη θέση «Λέσιλι» Ασημοχωρίου Ιωαννίνων και κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να υλοτομεί ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, μαζί με άλλα δύο (2) άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών και εκμεταλλευόμενα το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν:

- ποσότητα στρόγγυλης υλοτομημένης ξυλείας ελάτης, άνω των δέκα (10) χωρικών κυβικών μέτρων, φορτωμένη στο φορτηγό.

- ποσότητα υλοτομημένης ξυλείας διαφόρων διαστάσεων.

- ένα κυνηγετικό όπλο με δεκατρία (13) φυσίγγια.

- ένα μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, που ανέγραφε διάφορες διαμέτρους, μήκη ξυλείας και αντίστοιχες ημερομηνίες.

- διάφορα εργαλεία (ένα αλυσοπρίονο, τρεις κορμοστροφείς, ένα φτυάρι, μία αξίνα, δύο μπιτόνια με λάδι μηχανής και ένα δοχείο με βενζίνη).

- δύο (2) κινητά τηλέφωνα


Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και το συνολικό όφελος που αποκόμισαν.


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διακινούσαν συστηματικά κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στην πόλη των Ιωαννίνων:


Συνελήφθησαν την 24/09/2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο 32χρονοι ημεδαποί συνεργοί τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων.


Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και συνελήφθη ένας 31χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης βάρους (6,7) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί την κοκαΐνη από 31χρονο ημεδαπό.


Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών στο σπίτι του 31χρονου, εντόπισαν δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε σήμα για έλεγχο που έγινε στον οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο συνοδηγός απέρριψε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.


Επίσης, μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 31χρονος προμηθευτής των ναρκωτικών καθώς και ένας ακόμα 55χρονος συνεργός του, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε συμμετείχαν σε διαδοχικές αγοραπωλησίες ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης και διακίνησης (καβάτζες).


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα κοκαΐνης βάρους (3,6) γραμμαρίων

- Ποσότητα κάνναβης βάρους (4.095,2) γραμμαρίων

- Ένα (1) αεροβόλο όπλο, χωρίς σχετική άδεια

- Τρία (3) κινητά τηλέφωνα


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητο του πάνω από (170) κιλά κάνναβης:


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας προχώρησαν σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, στη σύλληψη ενός 45χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε φορτωμένο το αυτοκίνητό του με περίπου (170) κιλά κάνναβης.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας, κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν, εκατόν πενήντα εννέα (159) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (170) κιλών και (350) γραμμαρίων.


Το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για την διακίνηση των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου