20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Στα Γιάννενα ποτέ, ποτέ και πουθενά


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΈχουν ήδη γίνει όλες οι αναλύσεις για την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από πληρωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, για τις πολιτικές ευθύνες, τις ρίζες του παρακράτους, τον ρόλο του μεγάλου κεφαλαίου. Στη συγκυρία αυτή όμως έχει σημασία και να σκεφτόμαστε και να δρούμε τοπικά και συγκεκριμένα, όχι μόνο κεντρικά, όχι μόνο αφηρημένα.


Η αντιφασιστική πορεία το βράδυ της Τετάρτης, παρά τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, απέδειξε για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά της Γιαννιώτικης κοινωνίας. Η πορεία ήταν ένα πραγματικό πολύχρωμο ποτάμι με έντονη την παρουσία της νεολαίας και πολιτών κάθε ηλικίας, ενώ για πρώτη φορά είδαμε ακόμη και καταστηματάρχες να κλείνουν το μαγαζί για να κατέβουν στην πορεία.


Είμαστε μια τυχερή πόλη, μια από τις ελάχιστες μεγάλες πόλεις όπου δεν έχει γραφεία η Χρυσή Αυγή. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες των Ιωαννίνων σε εγρήγορση για να κρατήσουμε τα πράγματα έτσι. Είναι γνωστά τα φασιστικά στοιχεία στην πόλη μας. Να παραμείνουν απομονωμένα όπως και είναι. Χαιρετίζουμε τη δήλωση της Λιάνας Καννέλη που μίλησε για την αναγκαιότητα κοινωνικού μετώπου από τα κάτω και ανεξάρτητα από το τι κάνουν τα κόμματα σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό που έχει σημασία είναι να μη σηκώσει κεφάλι ο φασισμός στα Γιάννενα ποτέ, ποτέ και πουθενά…


Η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής αναδείχθηκε πολιτικά και μέσα από τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων. Έχουν ακουστεί κάποια σενάρια για πολιτική έκφραση του φασισμού και στην πόλη μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ελπίζουμε οι επίδοξοι υποψήφιοι να το σκεφτούν διπλά πριν το τολμήσουν. Ας το συγκρατήσουμε αυτό, κανείς πια δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν ξέρει.



ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Στα Γιάννενα ποτέ, ποτέ και πουθενά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου