23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "H μνημονιακή συγκυβέρνηση διαλύει και τα Πανεπιστήμια. Υπόθεση της κοινωνίας η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής."


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΗ ανακοίνωση της κυβέρνησης για την καρατόμηση περίπου 1600 διοικητικών υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ, που τους θέτει σε διαθεσιμότητα, στοχεύει ουσιαστικά στην τελική αποδιοργάνωση των μεγαλυτέρων ιδρυμάτων της χώρας.


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα δισταγμό. Αφού με την πολιτική της οδηγεί χιλιάδες νέους επιστήμονες στη μετανάστευση, έρχεται τώρα να στραγγαλίσει τη λειτουργία των ιδρυμάτων που παράγουν το μεγαλύτερο όγκο της έρευνας στη χώρα μας.


Απέναντι σε όλη αυτή τη πολιτική που με μεθοδευμένες κινήσεις διαλύει το εκπαιδευτικό σύστημα, που έχει διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και ό,τι έχει απομείνει από το στοιχειώδες κοινωνικό κράτος, που έχει διαλύσει τις ζωές μας, χρειάζεται να ορθωθεί ένα μαζικό παλλαϊκό δημοκρατικό κίνημα ανατροπής που θα ενώσει όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει με το συγκλονιστικό αγώνα των καθηγητών σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι.


Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αμέσως πίσω τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μην προχωρήσει σε ένα ακόμη βήμα διάλυσης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.



ΣΥΡΙΖΑ: "H μνημονιακή συγκυβέρνηση διαλύει και τα Πανεπιστήμια. Υπόθεση της κοινωνίας η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου