20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τo Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός:


Μεσημεριανές ώρες χθες (19/09/2013) στη διασταύρωση Καλπακίου, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ, στα πίσω καθίσματα και στη θέση του συνοδηγού (192) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (202.950) γραμμαρίων.


Ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ προσδιορίστηκε στα πλαίσια της έρευνας ότι το «φορτίο» των ναρκωτικών προοριζόταν για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην εξοχική κατοικία του 29χρονου, στην Αιδηψό Εύβοιας, βρέθηκαν επιπρόσθετα και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κοκαΐνης βάρους (24,26) γραμμαρίων

- ποσότητα κάνναβης βάρους (33,08) γραμμαρίων.


Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, που διαπράχθηκαν από δύο ημεδαπούς Ρομά, σε χωριά των Ιωαννίνων:


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 31 και 20 ετών), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κλοπή χάλκινων αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί την 19-05-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και μία κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων (σχετικό το από 20-05-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).


Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ανέλαβε τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αξιολόγησε και αξιοποίησε όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους και ταυτοποίησε την εμπλοκή των δυο συλληφθέντων και στις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων εκκλησιών.


Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες:

- αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάτω Ζάλογγο Ιωαννίνων, επτά χάλκινα μανουάλια, μία χάλκινη επτάφωτη λυχνία, ένα χάλκινο προδρομικό και δύο χάλκινα καζάνια.

- αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι της Παναγίας στο Φωτεινό Ιωαννίνων, τρία μπρούτζινα μανουάλια και τρία μπρούτζινα κηροπήγια.

- αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια.

- αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια.

- αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Περάτη Ιωαννίνων, ένα μπρούτζινο μανουάλι.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από οικία:


Συνελήφθη χθες (19/09/2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι μεσημεριανές ώρες της 18-09-2013 στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, εισήλθε σε οικία ηλικιωμένου την ώρα που αυτός κοιμόταν και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου