20 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή κ. Μ. Κασσή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Share Button

kasisΕπιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστειλε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, αναφορικά με τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και την επικείμενη μείωση των δρομολογίων της Olympic Air,στην οποία αναφέρει τα εξής:


«« Κύριε Υπουργέ,


Θέλω με την επιστολή αυτή να σας εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με το έργο του αεροδρόμιου Ιωαννίνων και τη μείωση των δρομολογίων της Olympic Air.


Καταρχάς ανησυχώ για το μέλλον του αεροδρομίου Ιωαννίνων που με το νέο σχεδιασμό θα πέσει θύμα μεγάλης υποβάθμισης.

Υποβάθμισης υποδομών και προϋπολογισμού.


Ένα αεροδρόμιο που αντί για διεθνές πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξει να εκτελεί δρομολόγια Αθηνά-Ιωάννινα τελείως απαξιωμένο.


Επίκειται περικοπή του φυσικού αντικειμένου και του προϋπολογισμού κατά τα δύο τρίτα που είναι αποτέλεσμα του εγκληματικού λάθους της απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ και της ένταξης στο ΠΔΕ, το οποίο είναι σημαντικά περιορισμένο λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων.


Οι συνέπιες τις απαξίωσης του αεροδρομίου είναι απρόβλεπτες για την τοπική οικονομία και την Ήπειρο σαν τουριστικό προορισμό.


Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μείωση του αριθμού πτήσεων από το αεροδρόμιο, είναι προφανές στο που οδηγείται η Περιφέρεια μας, σε μια εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.


Είναι πραγματικά ασύλληπτο πως από το Νοέμβριο ο αριθμός των πτήσεων από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα θα μειωθεί και άλλο…


Μάλιστα όταν παρά το πανάκριβο κόμιστρο, παρουσιάζει πληρότητα άνω του 80%

Δεν είναι δυνατόν να δέχεται το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ήπειρο, που εξυπηρετεί όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα, μόνο 9 πτήσεις την εβδομάδα…


Πως είναι δυνατόν να βγάλουμε την περιοχή από την απομόνωση όταν την απαξιώνουμε με τέτοιο τρόπο;


Προφανώς το μονοπώλιο στο οποίο οδηγηθήκαν οι αερομεταφορές στην χώρα μας δεν βοηθά καθόλου ούτε την Ήπειρο, ούτε το τουριστικό προϊόν που τόσο προσπαθούμε να προωθήσουμε.


Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της περιοχής μας. Αρκετά με την αδιαφορία και τον παραγκωνισμό της Ηπείρου.


Με εκτίμηση,

Μιχάλης Κασσής »»



Επιστολή κ. Μ. Κασσή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου