24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Ιωαννίνων: Καταγγελία


Share Button

no_logoΗ Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Ιωαννίνων καταγγέλλει τα ακόλουθα:


«« ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΠΓΝΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. KΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΩΔΙΑ.


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ στις 2 Σεπτεμβρίου μέσα στις αποφάσεις που πάρθηκαν, με στόχο να οργανωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του Σεπτέμβρη, ήταν και η εξής: «Πραγματοποίηση σύσκεψης των Δ.Σ. όλων των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων- ΚΥ-δομών πρόνοιας – ψυχιατρικών δομών – ΕΚΑΒ, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ιατρικών και ιδιωτικού τομέα, ιατρικών και οδοντατρικών συλλόγων της Ηπείρου, την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ».


Αυτήν την απόφαση την μετέτρεψαν πραξικοπηματικά (χωρίς καμία νέα συνεδρίαση του Δ.Σ)., οι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε ημερίδα – συνάντηση με γενικό τίτλο «ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ» Στόχος της ημερίδας όπως αναγράφεται στο κείμενο της πρόσκλησης που μονογράφεται από τον πρόεδρο του σωματείου Φλούδα Μ. Γεώργιο είναι : «….να φέρει στο ίδιο τραπέζι συζήτησης τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης και τους φορείς των ιδρυμάτων υγείας- πρόνοιας της περιφέρειας Ηπείρου και των νήσων Κέρκυρας και Λευκάδας, ώστε μέσω γόνιμου διαλόγου και συζήτησης να σκιαγραφηθούν τα προβλήματα και να τεθούν προτάσεις για την στήριξη του συστήματος υγείας –πρόνοιας την περίοδο κρίσης που διανύουμε»!!!!!!!!!


Η στάση τους είναι κατάπτυστη και σε αυτή την περίπτωση. Αφού πρώτα ψηφίζουν στο Δ.Σ. του σωματείου, στην ΠΟΕΔΗΝ και στην ΑΔΕΔΥ γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, την ίδια ώρα τις υπονομεύουν. Είτε κάνοντας ανοιχτή απεργοσπασία, είτε αδιαφορώντας για την προετοιμασία τους ώστε να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της αντίληψης ότι «δεν γίνεται τίποτα με συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις» (ενώ βγαίνουν στα ΜΜΕ και δηλώσουν ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι για μάχες μέχρι τελικής πτώσεως). Αφού συμβάλλουν στο να διαμορφωθεί το κλίμα ηττοπάθειας προβάλλουν ως μόνη διέξοδο την αποδοχή της κατάστασης ως αναπόφευκτης και καλούνε σε ημερίδες «για να συζητηθεί» η καλύτερη προσαρμογή στην αναπόφευκτη υπάρχουσα κατάσταση.


Ημερίδες όπου θα κληθούν να μας «ενημερώσουν» με εισηγήσεις οι διοικητές νοσοκομείων, περιφερειάρχες, επιδιώκοντας να περάσουν το κλίμα ότι όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε να γίνει ομαλή προσαρμογή στην σφαγή της εργασιακής μας ζωής και στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Την ώρα που η ανάγκη για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, αυτοί προωθούν την «εργασιακή ειρήνη» που σημαίνει να συναποφασίσουμε με ποιους όρους θα κλείσουν υπηρεσίες υγείας, με ποιους όρους θα γίνουν οι απολύσεις.


Για άλλη μια φορά προβάλλεται ότι οι διασυνδέσεις των κυβερνητικών συνδικαλιστών ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ με στελέχη του κρατικού μηχανισμού είναι ο μόνος σωτήριος δρόμος για να σωθούν ατομικά οι εργαζόμενοι. Στο παρελθόν μοιράζανε ρουσφέτια και τώρα πουλάνε προστασία για ατομική διάσωση του καθενός. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Σ΄ αυτήν τους την προσπάθεια έχουν την αμέριστη στήριξη της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ η οποία καλλιεργεί την ίδια λογική σε κεντρικό επίπεδο.


Είναι ημερίδα στην ίδια λογική των ημερίδων που στήνει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός για το συνταξιοδοτικό όπου προσπαθούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να ξεφορτωθεί δημοσίους υπαλλήλους με οικειοθελή συνταξιοδοτική αποχώρηση ώστε να μην χρειαστεί να τους απολύσει.


Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες φιέστες επιδιώκονται την ώρα των απεργιών αλλά και μπροστά στις εκλογές για κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο ΠΓΝΙ-Χ/ΚΩΣΤΑ και ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ και στις εκλογές για εκπροσώπους στο Δ.Σ. του ΠΓΝΙ, μπροστά στις κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών. Προσπαθούν να καθυποτάξουν την συνείδηση των συναδέλφων στη λογική ότι χρειάζονται τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές για να συνδιαλέγονται με τον κυβερνητικό- εργοδοτικό μηχανισμό για να πετύχουμε την ατομικά καλύτερη θέση μέσα στην εργασιακή κόλαση που διαμορφώνουν.


Έχουμε πείρα από τις ημερίδες, τους κοινωνικούς διαλόγους, τους συντονισμούς όλων των κρατικών μηχανισμών «για να μας ενημερώσουν και σώσουν». Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται να μας τυφλώσουν. Την επόμενη φορά ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ θα τους καλέσουν και στις Γενικές Συνελεύσεις να μας ενημερώσουν και αν συναποφασίσουμε!


Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις λογικές και σε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που πουλάνε το σφιχταγκάλιασμα με την εργοδοσία και τους άσφαιρους αγώνες ως λύση στα προβλήματα. Στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση, στην βαρβαρότητα δεν έχουμε άλλη διέξοδο από τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε.- ΔΝΤ – μονοπώλια.


Για σωματείο πυρήνα μάχης, υπερασπιστή των δικαιωμάτων μας, οργανωτή της πάλης και όχι κέντρο διαφήμισης της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία- πρόνοια, ρουσφετολογικό γραφείο, υπονομευτή των αγώνων.


Καλούμε τα σωματεία που κλήθηκαν και το σύνολο των εργαζομένων να καταδικάσουν για μια ακόμα φορά τον εκφυλισμό που επιχειρούν στα σωματεία, να μην συμμετάσχουν στην ημερίδα παρωδία και κοινωνικού διαλόγου.


Να κάνουν τα πάντα για να οργανωθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Για να γίνει έστω και ένα μικρό βήμα μπροστά για τον προσανατολισμό και τη λειτουργία των σωματείων πρέπει αυτές οι δυνάμεις να μπουν στο περιθώριο.


Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στην απεργία Τρίτη – Τετάρτη (24 – 25 Σεπτέμβρη) στο δημόσιο. ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ να δώσουμε αγωνιστικό μήνυμα.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 24/09 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 11π.μ. – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ »»



ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Ιωαννίνων: Καταγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου