24 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ




ΚΚΕΟι εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέες και νέοι να γυρίσουν την πλάτη στο στημένο παιχνίδι του διπολισμού (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) που εντείνεται αυτές τις μέρες. Να απορρίψουν το κάλεσμα που έκανε χθες από την πόλη μας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, για στήριξη στις ευρωεκλογές προκειμένου με την ψήφο τους να νομιμοποιήσει τη συνέχιση της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στα Γιάννενα. Η «ανάπτυξη» και «ανάκαμψη» που έταξε ο πρωθυπουργός δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων και θα προχωρήσει πάνω στα ερείπια μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.


Τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν και το ΣΥΡΙΖΑ που τάζει υποκριτικά ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ενώ ταυτόχρονα υποτάσσεται «από το βάθος της ψυχής του» στις δεσμεύσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και στη στήριξη της «υγιούς» επιχειρηματικότητας.


Τον τυχοδιωκτισμό και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να την επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά τα λαϊκά στρώματα και στα Γιάννενα. Προκειμένου να ψαρέψουν ψήφους για τις Ευρωεκλογές, οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» καλούν τους ψηφοφόρους τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη, να επιλέξουν «ελεύθερα» και «ανεμπόδιστα» ανάμεσα στους δύο «μνημονιακούς» αντιπάλους, τους οποίους κατήγγειλαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Δηλαδή καλούν να ψηφιστεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο, στην οποία έχουν δοκιμαστεί και δεσμεύονται και οι δύο παρατάξεις (Γκόντα- Μπέγκα).


Ο λαός έχει άλλο δρόμο. Την Κυριακή ΕΝΙΑΙΑ να καταδικάσει τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν τα άλλα κόμματα. Να καταδικάσει τα παζάρια που αντιμετωπίζουν τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία στις ευρωεκλογές και το δήμο, με στόχο να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ενσωμάτωση του λαού μας στο σάπιο αυτό σύστημα.


Στην κάλπη των ευρωεκλογών ρίχνουμε αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ψηφίζουμε -  δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.



Ανακοίνωση Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου