6 Μαΐου 2014

Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση για το ΧΑΔΑ Δουρούτης




Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤην τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, ενός έργου μείζονος σημασία για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θωμάς Μπέγκας.


Η ανάγκη τροποποίησης της σύμβασης προέκυψε μετά την προσθήκη των υποέργων, απαραίτητων για την πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.


Η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ήταν συνεχής κι αποτελεσματική. Έτσι έγινε εφικτή η ένταξη του υποέργου, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση σε ολόκληρη την έκταση της παλιάς χωματερής.


Με συνολικό προϋπολογισμό άνω των πέντε εκατομμυρίων, εκτελείται πλέον ανεμπόδιστα ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.


Το πρώτο υποέργο είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι με το σύνολο των παρεμβάσεων που αναπτύχθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, δημιουργείται ένα πλέγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων.


«Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, αποδεικνύουν ότι μέσα σε μία τριετία επιλύονται προβλήματα πολλών ετών. Και πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση σε όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό δείχνει κι αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι για τον ΧΑΔΑ Δουρούτης υπήρξε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα.


«Την τελευταία τριετία έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στον τομέα της σύγχρονης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν το κλείσιμο του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η λειτουργία του ΧΥΤΑ, η έναρξη της ανακύκλωσης, που σύντομα θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Δήμο.


Όλα αυτά έγιναν με πολύ δουλειά και με συνεργασία. Έκλεισαν λοιπόν, πληγές πολλών ετών και μπήκαν τα θεμέλια μιας άλλης αντίληψης στη διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Την επόμενη πενταετία, θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα, να αναπτύξουμε νέες πολιτικές και κυρίως μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση την οποία έχει ανάγκη το λεκανοπέδιο», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.



Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση για το ΧΑΔΑ Δουρούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου