7 Μαΐου 2014

«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Επίσκεψη σε Ε.Κ.Ι - Ο.Α.Ε.Δ. - Πρόταση για Debate




Συμμαχία ΗπειρωτώνΗ ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα της χώρας και ειδικότερα της περιφέρειας μας.


Είναι γνωστό ότι τις θέσεις εργασίας τις δημιουργούν οι παραγωγικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Η Περιφέρειά μας πρέπει να απαιτήσει και να υποστηρίξει  πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στους τομείς που παρουσιάζουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και να διασφαλίσει παράλληλα τόσο την ανάπτυξη δικτύων προώθησης των προϊόντων όσο και προβολής των επιχειρήσεων ώστε να επιτευχθεί επιχειρηματική ανανέωση και ανάπτυξη.


Τα όποια προγράμματα απασχόλησης υλοποιούνται σήμερα είναι οριζόντια και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιφέρειας. Είναι πρωταρχικής σημασίας να γίνεται ουσιαστική διαβούλευση.


Εμείς, η «Συμμαχία Ηπειρωτών», επεξεργαστήκαμε τους άξονες ενός ειδικού προγράμματος για την απασχόληση και την μείωση της ανεργίας στην Ήπειρο, το οποίο προτείνουμε και θέλουμε να εξειδικεύσουμε με τη συνεργασία των κοινωνικών φορέων, όπως το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο, τους δήμους και τον ΟΑΕΔ, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει η Περιφέρεια και καλούνται να πάρουν θέση στο θέμα οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των συμπατριωτών μας.


Στόχος μας είναι στο τέλος της θητείας μας να μιλάμε για ποιοτικές θέσεις εργασίας και όχι για την ανεργία.

Γι’ αυτό το λόγο και για τα άλλα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις για δημόσιο διάλογο (debate), τώρα.


«Για εμάς το ζήτημα της ανεργίας στην Ήπειρο είναι φλέγον. Θα έλεγα πως είναι το κεντρικό πολιτικό θέμα των εκλογών. Η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία και τελευταία στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό ζητάμε δημόσιο διάλογο για την επόμενη εβδομάδα, ενώπιον των δημοσιογράφων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων, σε χώρο που θα καθοριστεί άμεσα προκειμένου να αναπτυχτεί αυτός ο πολιτικός διάλογος», σημείωσε στην ανοιχτή του πρόσκληση προς τις υπόλοιπες παρατάξεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας.


Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» πιστεύει ακράδαντα ότι ένας τέτοιος διάλογος μόνο όφελος θα έχει για τους πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι θα μπορέσουν, αφού ακούσουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις κάθε παράταξης, να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα τους οδηγήσουν στην καλύτερη επιλογή πάνω από την κάλπη.


Μέχρι σήμερα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν αποφύγει την προεκλογική «πολιτική» αντιπαράθεση, προφανώς επειδή έτσι τους βολεύει.


Το παραταξιακό τους συμφέρον όμως δεν συνάδει με τον σκοπό που υποτίθεται ότι έχουν οι περιφερειακές παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές και δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και στη συνέχεια λύση των προβλημάτων όλων των Ηπειρωτών.


«Δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου να περνά λάθρα τις εκλογές. Δεν μπορεί οι άλλοι συνδυασμοί με τις κομματικές τους επιδιώξεις να μην ασχολούνται με τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας. Αναμένουμε την αποδοχή της πρότασής μας γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα έχει πρόβλημα κανένας να συζητήσουμε ενώπιον των δημοσιογράφων και του κοινού τα θέματα αυτά», κατέληξε ο κ. Ζάψας στις δηλώσεις που έκανε.


Νωρίτερα κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αυτή του ΚΠΑ του ΟΑΕΔ αλλά και της Περιφερειακής Διοίκησης του Οργανισμού.


Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών βρέθηκε φυσικά το θέμα της ανεργίας που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην Περιφέρεια Ηπείρου.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των φορέων αυτών δήλωσε πως η παράταξή του έχει έτοιμο το αναπτυξιακό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας τη συνεργασία όλων προκείμενου αυτό να επιτευχτεί και να ξεκολλήσει την Ήπειρο από την τελευταία θέση της ανάπτυξης και την πρώτη της ανεργίας.



«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Επίσκεψη σε Ε.Κ.Ι - Ο.Α.Ε.Δ. - Πρόταση για Debate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου