22 Μαΐου 2014

Συμπεράσματα Ν. Σκουλά για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές




Γράφει ο Νίκος Σκουλάς


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ:


Ν. ΣκουλάςΟι ψηφοφόροι – πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιβεβαιώνοντας τη δημοσκόπηση που προηγήθηκε, σύμφωνα με την οποία το 80% των ψηφοφόρων συμφώνησε μ’ αυτή την άποψη.



  1. Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων υποστήριξε ανεξάρτητους, γυρίζοντας πλάτη στα κομματικά ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η δύναμή τους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

  2. Οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πρώτευσαν σε Δήμους και Περιφέρειες. Οι πολίτες επέλεξαν και προσπάθησαν να ψηφίσουν ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ υποψηφίους αντί για τα στρατευμένα κομματικά στελέχη.

  3. Βέβαια, δεν έλειψαν τα φαινόμενα α) διάθεσης τεράστιων ποσών χρημάτων για προβολή (δημοκρατικά και κοινωνικά άδικο), β) Προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις και δεσμεύσεις, γ) Πελατειακές σχέσεις και παρασχεθέντα ή υπεσχημένα ρουσφέτια, κ.ο.κ.

  4. Παρά ταύτα ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. Βρισκόμαστε ήδη στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής κατά την οποία θα συνηθίσουμε να ψηφίζουμε αλλά και να ελέγχουμε ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ με γνώμονα το κοινό συμφέρον που, σε τελευταία ανάλυση, είναι και το δικό μας συμφέρον. ΑΣ ΤΟ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ…

  5. Για την αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής, επιδρούν άλλοι παράγοντες. Πολλοί ψηφοφόροι – πολίτες προφανώς αντιδρούν στα δεινά της κρίσης με λάθος τρόπο.


Είναι, όμως, ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και πολιτικούς όρους. Σίγουρα, πέραν του κολασμού των ποινικών αδικημάτων, όχι θυματοποιώντας και ηρωοποιώντας φασιστικά αποβράσματα.


Αυτή είναι η ερμηνεία μου. Έχετε προφανώς και εσεις τη δική σας και θα ήθελα να την ακούσω.



Συμπεράσματα Ν. Σκουλά για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου