29 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών για Εξετάσεις




ΙωάννιναΚαταρχήν, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου, που σήμερα ξεκίνησαν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Να δώσουν τη μάχη, με αισιοδοξία και καθαρό μυαλό, έχοντας κατά νου ότι το μέλλον δεν κρίνεται μόνο στα θρανία, αλλά στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Και αυτός ο αγώνας είναι καθημερινός.


Θα θέλαμε επίσης να αναφερθούμε στην Τράπεζα θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου που άνοιξε την προηγούμενη Δευτέρα. Όπως είχαμε καταγγείλει ως γονεϊκό κίνημα από την αρχή, χαρακτηρίζονται από υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, επιβεβαιώνοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στο Λύκειο έχουν ως στόχο, να πεταχτούν έξω από αυτό τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να αποσύρει την Τράπεζα θεμάτων και να πραγματοποιήσει τις προαγωγικές εξετάσεις, με αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.


Τέλος, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, με θέματα που αφορούν την αλλαγή του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο. Χωρίς να μας έχει δοθεί κανένα στοιχείο για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης, όπως πόσοι μαθητές υπάρχουν σε κάθε σχολείο, πόσοι σε κάθε τμήμα, σε τι χώρους στοιβάζονται τα παιδιά μας, τι αποστάσεις καλούνται να διανύσουν καθημερινά προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία κλπ, καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε τα σχέδια του Δήμου για τις προτεινόμενες αλλαγές.


Έχοντας κατά νου ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 25αρια και 30αρια τμήματα παντού προκειμένου οι σχολικές μονάδες να αξιολογηθούν θετικά, καθώς επίσης και ότι για την κυβέρνηση και το Δήμο τα παιδιά μας είναι απλά αριθμοί και τίποτε άλλο, θα ζητήσουμε την αναβολή της συζήτησης του θέματος μέχρι να ενημερωθούμε επαρκώς, για να μπορέσουμε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.


Καλούμε όλους τους γονείς να είναι σε ετοιμότητα, αφού η καλοκαιρινή περίοδος θα αξιοποιηθεί από τους υπεύθυνους για την υλοποίηση σειράς αντιεκπαιδευτικών μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας ακόμα πιο δύσκολη.



Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών για Εξετάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου