6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Λ. Νάτση στο Πανεπιστημιακό




Ψήφος ανατροπής και στην Υγεία


Πολίτες για την ανατροπήΤα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε το πρωί της Δευτέρας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και πολυμελή αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αλλά και περιφερειακών από την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη.


Μετά το τέλος των συναντήσεων με τη διοίκηση και τους εργαζομένους ο κ. Νάτσης μίλησε για ψήφο ανατροπής και στην Υγεία, ενώ ο Χρ. Μαντάς, εκ μέρους της αντιπροσωπείας, με δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «μαύρο» σε όσους «μαύρισαν» τη ζωή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τριπλή κάλπη των εκλογών και αυτή την κατάσταση που οδηγεί στην διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.


Η αντιπροσωπεία των παρατάξεων με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάζαρο Νάτση και τον βουλευτή συναντήθηκαν με την αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Ηλιάνα Κωστάκη και συζήτησαν για την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εστιάζοντας στην υποχρηματοδότηση και στην έλλειψη προσωπικού σε όλα με πολλές οργανικές θέσεις κενές και εκατοντάδες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε κατ΄ ελάχιστο, ενώ δεν είναι γνωστό πόσες θέσεις θα δοθούν από τις προγραμματιζόμενες προσλήψεις. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι τη λειτουργία στηρίζουν όσοι κάνουν πρακτική εξάσκηση μέσω ΟΑΕΔ. Για την επέκταση του νοσοκομείου, έργο που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα δεν έχει προβλεφθεί η στελέχωση, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό, αν αναλογιστεί κανείς τις ήδη τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.


Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Γιώργος Φλούδας ενημέρωσε για τα οξυμμένα προβλήματα που αφορούν την λειτουργία και το προσωπικό, ενώ τέθηκε και το μείζον θέμα της αξιολόγησης στην οποία οι εργαζόμενοι δεν είναι αντίθετοι, αλλά διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που προωθήθηκε και πάει να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Την αντίθεση της εξέφρασε και η αντιπροσωπεία των παρατάξεων.


Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο βουλευτής Χρ. Μαντάς ανέφερε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση για το σύστημα της Υγείας. Οι πολιτικές του υπουργείου Υγείας και της μνημονιακής κυβέρνησης, του πιο μνημονιακού υπουργού του κ. Γεωργιάδη, έχουν διαλύσει κυριολεκτικά με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έχει ήδη φτάσει η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των πολιτών σε πολύ υψηλά επίπεδα και μάλιστα φέρνει τώρα και το πλαφόν, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει, αλλά επιτείνει δραματικά την κρίση και δυσκολεύει, όσο περνούν οι μέρες, την πρόσβαση των πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».


Ο κ. Μαντάς επισήμανε ότι δραστηριότητες και λειτουργίες του νοσοκομείου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συνεργεία με απίστευτες συνθήκες δουλειάς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους σε αυτό το κομμάτι.


«Επομένως, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκληρό δίλλημα: Ή με την ψήφο μας στην τριπλή κάλπη θα επιβεβαιώσουμε αυτή την πολιτική, θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή, ή θα αλλάξουμε και θα ανατρέψουμε τα πράγματα».


Στο «Χατζηκώστα» την Τρίτη ο Λ. Νάτσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» θα επισκεφτεί, την Τρίτη 6 Μαΐου, με κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων το νοσοκομείο «Χατζηκώστα».


(Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς συνάντηση στις 11π.μ στην είσοδο του νοσοκομείου).



Επίσκεψη Λ. Νάτση στο Πανεπιστημιακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου