20 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Αρταίων: Επίσκεψη στα έργα Τριγώνου


Share Button

ΆρταΣήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Αρταίων, κύριος Γιάννης Παπαλέξης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού κ. Κέφη Δημήτριο, επισκέφτηκε την περιοχή του Τριγώνου, για να δει από κοντά την πορεία της εκτέλεσης των έργων και να διαπιστώσει τις αλλαγές που αυτά επιφέρουν στην περιοχή. Οι εργασίες αυτές εκτελούνται στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.


Όπως διαπίστωσε και ο Δήμαρχος, έχει ήδη καθαιρεθεί η κερκίδα του γηπέδου και διαπλατύνθηκε η οδός Κομμένου. Έγινε ανασκαφή από την αρχαιολογία της νεκρόπολης της Αρχαίας Αμβρακίας, στο τμήμα που βρισκόταν κάτω από την οδό Κομμένου και στη συνέχεια θα γίνει τοίχος αντιστήριξης και επανακατασκευή του δρόμου στο συγκεκριμένο τμήμα. Κατασκευάζεται νέος συγκοινωνιακός κόμβος στην συμβολή της Οδό Κομμένου με την Κατσιμήτρου και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην οδό Κομμένου θα ξεκινήσει και η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Ολοκληρώνεται και η κατασκευή των πεζοδρομίων, τα οποία είναι κατάλληλα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των πεζών, αλλά και πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μετά την ολοκλήρωσή τους, θα τοποθετηθούν και εκεί νέα φωτιστικά σώματα. Ακόμη, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην περιοχή δίπλα από το νέο σχολικό συγκρότημα που ολοκληρώνεται σύντομα και θα στεγάσει το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο.


Ο δήμαρχος με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία της εκτέλεσης των έργων που σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της περιοχής.


Η περιοχή του Τριγώνου, είναι μια σχετικά νεοσύστατη και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, η οποία όμως λόγω της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης δεν διέθετε τις απαραίτητες υποδομές. Το έργο αυτό, έρχεται να διαμορφώσει τους δρόμους και τις υποδομές και να δώσει ευρυχώρια, πλατείες και παιδικές χαρές στους κατοίκους, αλλά και να διασφαλίσει ασφάλεια στη μετακίνηση πεζών και αυτοκινήτων δίνοντας την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης στην περιοχή»



Δήμος Αρταίων: Επίσκεψη στα έργα Τριγώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου