27 Φεβρουαρίου 2014

Οι δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Share Button

Θέατρο(Σήμερα – Αύριο) Πέμπτη ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού που ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το περασμένο καλοκαίρι και παρουσιάζεται τη φετινή χειμερινή περίοδο στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Το έργο που έδωσε 14 παραστάσεις στην αθηναϊκή σκηνή από τις 15/10/2013 παίζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και την Ρένα Κυπριώτη.


Τελείωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι παραστάσεις του έργου «Αντιγόνη + Αντιγόνη» που παρουσιάστηκε για το κοινό στο θέατρο «Καμπέρειο» για έναν περίπου μήνα. Το έργο ανέβηκε από τη Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συμπαραγωγή με την εταιρεία «Θεατρική Συμπαιγνία» και είναι μια συρραφή κειμένων που επιμελήθηκαν οι Βασίλης Σιάφης και Γιολάντα Καπέρδα. Ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιολάντας Καπέρδα, σκηνικά-κοστούμια Αγγελικής-Βασιλικής Σιδέρη, μουσική Παναγιώτη Τέλλη, κίνηση-χορογραφίες Διοσυσίας Φειδοπούλου, φωτισμούς Νίκου Γούλα και με πρωταγωνιστές τους Γιολάντα Καπέρδα (Αντιγόνη) και Βασίλη Σιάφη (Κρέοντα). Με τις τελευταίες παραστάσεις του έργου ολοκληρώθηκε και το «Β’ Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ» που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου, φεστιβάλ στο οποίο ήταν επίσης ενταγμένες οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο «Δημήτρης Χατζής»: «Μήδεια» παράσταση βασισμένη στο έργο του Μποστ (10-11/1), «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη (16/1) και «Ταξίδι στην άκρη της νύχτας» του Λουί Φερντινάν Σελίν (20-21/1).


Για την άνοιξη το Ηπειρωτικό Θέατρο ετοιμάζει το 7ο συνεχόμενο θεατρικό του φεστιβάλ με παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο («Βασίλειος Πυρσινέλλας»), τον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» και το θέατρο «Καμπέρειο». Στο φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη» θα είναι ενταγμένη και η επόμενη θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το «Δηλητήριο» του Ροντόλφ Σιρέρα, που θα παρουσιαστεί σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τον Απρίλιο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στις αρχές του 1996 σε σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου, σκηνικά – κοστούμια Άννας Μαχαιριανάκη και ηθοποιούς τους Γιώργο Τζέρπο και Δημήτρη Πετρόπουλο. Η φετινή παρουσίαση του έργου θα γίνει σε μετάφραση – σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου, σκηνικά –κοστούμια Γιώργου Πάτσα και ηθοποιούς τους Δημήτρη Πετρόπουλο και Διονύση Σάββα.



Οι δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου